Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη Λέσβο – Η prive συνάντηση με την Βασίλισσα Ράνια (ΦΩΤΟ)

Και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη Λέσβο – Η prive συνάντηση με την Βασίλισσα Ράνια (ΦΩΤΟ)

Στη Λέσβο βρέθηκε σήμερα και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το πρωί στο γραφείο του τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό.

Η κυρία Βαρδινογιάννη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου όπου ενημερώθηκε εκτενέστατα για τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Λέσβου όσον αφορά την προσφυγική κρίση. 

Η κ. Βαρδινογιάννη εξέφρασε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη της για όσα έχει πετύχει η Λέσβος μέχρι σήμερα και για τα μηνύματα που στέλνει σε όλο τον κόσμο. Τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το έργο και η προσφορά του Δήμου σε αυτή την κρίση και ότι αυτό που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα είναι ένα μικρό θαύμα.

Παράλληλα ενημερώθηκε για το νέο πρόγραμμα μεταποίησης σωσιβίων και πλαστικών βαρκών του Δήμου και έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τις νέες τσάντες και τα άλλα προϊόντα που προέρχονται από τα υλικά αυτά. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσει άμεσα μια νέα συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος και του Δήμου Λέσβου σε παρόμοια πρωτοποριακά προγράμματα. 

Ο κ. Γαληνός, ανταποκρίθηκε θετικά στην προοπτική συνεργασίας του ιδρύματος με τον Δήμο  και αφού την ευχαρίστησε θερμά για την έμπρακτη υποστήριξη της προσέφερε μια τσάντα από το πρόγραμμα μεταποίησης. Έπειτα, η κ. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το Δημοτικό Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Ψάνη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvospost.com η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δήλωσε πως το καλοκαίρι θα έρθει για διακοπές στην Λέσβο με την οικογένεια της.

Η prive συνάντηση με τη Βασίλισσα της Ιορδανίας

Ο Δήμαρχος μετέβη στο αεροδρόμιο όπου υποδέχθηκε τη Βασίλισσα Ράνια.

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη περίμενε επίσης τη Βασίλισσα Ράνια στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και οι δύο γυναίκες είχαν ολιγόλεπτη prive συνομιλία σε ειδική αίθουσα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Γαληνός είχε κι αυτός κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Βασίλισσα σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου, όπου της έδωσε μια μεταποιημένη τσάντα ως αναμνηστικό δώρο και δήλωσε ότι “Σήμερα διαπιστώσατε από κοντά τις προσπάθειες μας για να προσφέρουμε φιλοξενία στους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί μας, επισκεπτόμενη το Δημοτικό κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επισκέπτεστε το νησί της ειρήνης και της αλληλεγγύης που είναι και παραμένει ένα ασφαλές και πανέμορφο νησί. Τα όσα είδατε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των εντατικών μας προσπαθειών και της φιλοξενίας των πολιτών της Λέσβου.” 

Έπειτα από την ολιγόλεπτη συνομιλία, η Βασίλισσα υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Δήμου γράφοντας “ “Με μεγάλη εκτίμηση για τη γενναιόδωρη φιλοξενία σας και τις ανθρωπιστικές σας προσπάθειες, Ράνια”. 

πηγή: lesvospost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε