Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Και νέα εισαγγελική παρέμβαση στο ΑΠΘ – Είναι η τέταρτη κατά σειρά

Και νέα εισαγγελική παρέμβαση στο ΑΠΘ – Είναι η τέταρτη κατά σειρά

Η παραπάνω εισαγγελική έρευνα θα συσχετιστεί με τις άλλες τρεις που ήδη είναι σε εξέλιξη και διενεργούνται έπειτα από σχετικές καταγγελίες που είδαν το τελευταίο 3μηνο το φως της δημοσιότητας για κακοδιαχείριση και σπατάλες στο Πανεπιστήμιο.

Νέα εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες που αφορούν τα πεπραγμένα των σημερινών πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» στο οποίο διατυπώνονται καταγγελίες σε βάρος του πρύτανη του Ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλου, για την εκ μέρους του διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων.

Η πρώτη αφορά καταγγελία για ταξίδι που φέρεται να έκαναν -με χρήματα του Ιδρύματος- μέλη του πρυτανικού συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραβρεθούν σε γάμο.

Η δεύτερη έρευνα αφορά καταγγελία για το περίφημο κινητό «iphone» που φέρεται να δώρισε ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, χρησιμοποιώντας χρήματα του ΑΠΘ.

Η τρίτη έρευνα σχετίζεται με καταγγελίες για σπατάλες ύψους 8,3 εκατ. ευρώ στην Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε