Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Και στα ράφια και "Χωρίς μεσάζοντες"!

Και στα ράφια και `Χωρίς μεσάζοντες`!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.09.2012 | 21:30
Πρώτη δημοσίευση: 15.09.2012 | 21:20

Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών "Χωρίς μεσάζοντες" που διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές διοργανώθηκε στην Κατερίνη. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε η παρουσίαση των πρώτων προϊόντων με την επωνυμία και την ετικέτα "Χωρίς μεσάζοντες".

Η συνάντηση πραγαμτοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας με στόχο τη δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων που θα συνεργάζονται μεταξύ τους.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος περίπου 40 ομάδες από διάφορα μέρη της χώρας, από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο, παραγωγοί πατάτας από την περιοχή του Νευροκοπίου, φακής από τα Φάρσαλα και ιδιοκτήτης κυλινδρόμυλου από την Πιερία, ο οποίος συνεργάζεται με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για να διατεθεί αλεύρι σε χαμηλή τιμή στους καταναλωτές.

«Υπήρξε γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διανομή των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, ώστε οι συμμετέχοντες να καταγράψουν τα θετικά στοιχεία της οργάνωσης, αλλά και να προτείνουν νέες πρακτικές», δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Κωνσταντίνος Τζομίδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης το μνημόνιο συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ εθελοντικών ομάδων και παραγωγών που προτάθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και θα υπογράψουν οι ομάδες που συμφωνούν με τους όρους του.

«Στο μνημόνιο συνεργασίας αναφέρεται ότι είναι εφικτό να βρεθούν ελληνικά προϊόντα διατροφής σε καλή ποιότητα και σε χαμηλή τιμή», σημείωσε ο κ. Τζομίδης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης η παρουσίαση των πρώτων προϊόντων με την επωνυμία και την ετικέτα «Χωρίς μεσάζοντες».

"Συμφωνήσαμε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ομάδων, ώστε να επιτυγχάνεται ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, τόσο για τα προϊόντα που διατίθενται όσο και για τους παραγωγούς που δεν τηρούν τις συμφωνίες, καθώς και να πραγματοποιείται συνάντηση σε ετήσια βάση", ανέφερε ο κ. Τζομίδης.

Λόγω της βροχόπτωσης αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάθεση οκτώ τόνων φακής στον ανοιχτό χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης και θα γίνει το επόμενο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε επίσης: Με τα σακιά το χασίς στο Ηράκλειο! - Αναζητείται ανήλικος   Διαδώστε αυτό το άρθρο