Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Και το πατρινό καρναβάλι αρχίζει! (φωτό και video)

φωτό από patrastimes
φωτό από patrastimes

Ξυλοπόδαροι, συναυλίες, χορός και παντομίμες συνέθεσαν το σκηνικό στην καρδιά της Πάτρας με αφορμή την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2013.

Σημείο αναφορά σύμφωνα με το patrastimes η πλατεία Γεωργίου, ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και της Αγίου Νικολάου με την κορύφωση να γίνεται το βράδυ του Σαββάτου.

Απο το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και αστείρευτο κέφι αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης, δημιουργώντας εστίες καρναβαλικής ενέργειας.

φωτό από patrastimes.gr

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου, μασκαράτες, παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν όπως γράφει το thebest.gr μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και δημιουργώντας την αίσθηση μιας ατέλειωτης υπαίθριας γιορτής.

φωτό από thebest

Oι συμμετοχές

Συμμετέχουν: Μπάντα και Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, Natural Beat, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, Wired, Black Humour, B4Cats, Μax Grill, No Stress, Spoon Killers, Dear Rene, Sustain, Γιώργος Σαλεμής, Parissia, Ai sihtir Band, Χορωδία Μουσικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου, Χορωδία ΣΟΨΥ, Mag, Peligrosa, Jazz Trio, πολλοί Djs (resident dj screwdrivers team, resident dj takis agelopoulos team, resident dj bilo5 / dj kostadopoulos t , dj stelios apostolopoulos κλπ), Σχολή Χορού Dirty Dancing Ελένης Ανδριοπούλου, Πρότυπη Σχολή Χορού Κλασικού Μπαλέτου Πόλυς Γιαννακοπούλου, Athletic Dance Studio του Patrik Kouzieiski, Σχολή Μπαλέτου Μπεττίνας Κάτσενου, Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια, Σχολή Χορού Βίκης Αγόρα Χοροδράση, Σχολή Χορού Χορόπολις της Γαβριέλας Καραζάνου, Σχολή Χορού Fuego Νικολίτσας Δερματοπούλου-Κουνάδη, Σχολή χορού Ιωάννας Ζαχαροπούλου, Jason Capoeira, Stigma Lab & Fifty fifty με graffiti και skate event, ΙΕΚ Ξυνή και 1η ΕΠΑΣ Πάτρας-Τμήμα Αισθητικής με body painting και make up, X-Saltibagos, Διονύσης Ανδριόπουλος, τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού με την έναρξη του 48ου παιχνιδιού, ΣΟΨΥ, Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας “Γέφυρα” , ΑγκαλιάΖΩ, Μαχητές, Ένωση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας με μικροκατασκευές, Μέριμνα, Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Πάτρας, Πολίτες εν δράσει, Μαρίνα Αγγελάτου , “Βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Αχαίας ” και μέλη προσκοπικών ομάδων, σοκολατορίχτες, τα πληρώματα 60, 92, 106, 195 και 222 με δράσεις και υποστήριξη στις εκδηλώσεις και πολλοί άλλοι, ενώ θα υπάρξουν και κεράσματα.

φωτό από patrastimes

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των εθελοντών (Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού).

 Στις 9 το βράδυ η επίσημη αναγγελία έναρξης

Στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, θα παρουσιάσει παραδοσιακά αποκριάτικα και σύγχρονα τραγούδια , ενώ θα παρουσιαστούν και χορευτικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το thebest θα γίνει πομπή με το βασιλιά καρνάβαλο (ιδέα, σχεδιασμός, κατασκευή: Πέτος Βρυώνης), λευκό και μεγαλοπρεπή, τον τελάλη και την καρναβαλική κουστωδία τους συνοδεία ποδηλατών φτάνουν στην πλ. Γεωργίου προκαλώντας τον ενθουσιασμό στους καρναβαλιστές και προϊδεάζοντας για το τι θα δούμε στις μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο του τελετουργικού στις 9μμ θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013. Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας. Γλυκιά πινελιά θα δώσει η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο κοινό της Πάτρας.

φωτό από το thebest

Θα παρουσιαστούν δυο νέα τραγούδια που γράφτηκαν και ερμηνεύονται από τον Τάκη Αγγελόπουλο και τη Δώρα Παπαγιαννάκη ειδικά για το καρναβάλι αλλά και τρία τραγούδια του Καρναβαλικού Κομιτάτου.

Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με djs που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

Παρουσιαστές της Γιορτής της Ημέρας Έναρξης θα είναι οι Κατερίνα Τασσύ, Ανδριάνα Χαλκίδη, Λάμπρος Αραπάκος και Θόδωρος Πούλιας.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε