Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Άγρια άλογα στα χιόνια της Ηπείρου – Μοναδικές εικόνες στη φύση [vid]

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Με το χιόνι να φτάνει ακόμη και τα 60 εκατοστά σε περιοχές άνω των 600 μέτρων υψόμετρο και βροχοπτώσεις στα πεδινά, συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ήπειρο. Στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο…

εργάζονται πυρετωδώς περισσότερα από 30 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και των δήμων, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους και να μην αποκλειστούν τα χωριά. Οι πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε 42 χωριά της Κόνιτσας, στο ‘Ανω Πωγώνι στο Κεντρικό και Ανατολικό Ζαγόρι, στα Τζουμέρκα και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην ‘Αρτα. Τα σχολεία στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία δεν λειτουργούν, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κακοκαιρία στη Μαγνησία

Χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά του Πηλίου, μετά και τη νέα κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα αυτοκίνητα που κινούνται μεταξύ Πορταριάς και Χανίων, στον οδικό άξονα Βόλου-Ζαγοράς. Εκχιονιστικά μηχανήματα λειτουργούν συνεχώς και έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς σε όλη την Μαγνησία, καθώς χιονίζει και στην Ανάβρα Αλμυρού, τα Κανάλια και το Κεραμίδι.

Στις Σποράδες, από χθες το βράδυ, βρέχει και σταδιακά λιώνουν οι τεράστιοι όγκοι χιονιού που εξακολουθούν να καλύπτουν την Αλόννησο και την Σκόπελο. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον φόβο πλημμυρών, αλλά έσπευσαν τα συνεργεία για να διατηρήσουν ανοιχτά τα φρεάτια που είχαν καλυφθεί από τα χιόνια.

Παράλληλα, συνεργεία εξακολουθούν να καθαρίζουν τους δρόμους από τα εκατοντάδες σπασμένα δένδρα και να αποκαταστήσουν την οδική πρόσβαση προς τον Αγιο Δημήτριο και το Καλαμάκι, αφού παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στην Αλόννησο.

Πηγή: atpreveza.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε