Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Τρομερές εικόνες στη χιονισμένη Θεσσαλονίκη – Σκι στην παραλία και προβλήματα [pics, vids]

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Ντυμένη στα λευκά και σήμερα η Θεσσαλονίκη. Προβλήματα από τα χιόνια στο αεροδρόμιο ”Μακεδονία” και στους δρόμους…

Μπορεί η «Αριάδνη» να αποχαιρέτησε τη χώρα μας, αλλά τα προβλήματα παραμένουν στη βόρεια Ελλάδα. Ο χιονιάς των προηγούμενων 24 ωρών, σε συνδυασμό με τον παγετό που επικρατεί τις πρωινές ώρες, έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους και πεζοδρόμια σε παγοδρόμια και απαιτείται αρκετή προσοχή για τους οδηγούς και τους πεζούς. Ήλιος με δόντια επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς το θερμόμετρο αυτή την ώρα είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου. Ύστερα από αρκετές μέρες, ο υδράργυρος στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από το μηδέν, προσεγγίζοντας στην ανώτερη τιμή του τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης. Ούτε σήμερα λειτουργεί το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στο ΑΠΘ. Από τη διαδικασία… απόψυξης θα εξαρτηθεί εάν το σύνολο του στόλου του ΟΑΣΘ θα βγει στους δρόμους της πόλης. Προβλήματα παρουσιάστηκαν το πρωί στον κρατικό αερολιμένα «Μακεδονία» λόγω χαμηλής ορατότητας στην περιοχή, με συνέπεια κάποια αεροσκάφη να μην μπορούν να προσεγγίσουν τον αεροδιάδρομο.

Οι βασικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτοί, ενώ σε κάποιους περιφερειακούς δήμους οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Για ακόμα μία μέρα η πόλη είναι ντυμένη στα λευκά με την κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες. Όπως έγινε γνωστό, σε 278 ανέρχεται ο αριθμός των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού, εκ των οποίων τα 50 με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, προσθέτοντας ότι 11 περιοχές δεν εξυπηρετούνται λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, δεν εκτελούνται, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια σε: Περιστερά, Λιβάδι, ‘Αγιος Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Ξηροχώρι, Μεσσημβρία, Λευκοχώρι, Στεφάνια, Εξαμίλι και το τοπικό στη γραμμή Επανομή-Μηχανιώνα. Με δυσκολία εκτελούνται οι γραμμές στις εξής περιοχές:’Ανω Πόλη η γραμμή 22, Κρυονέρι, Πεύκα και το 751 στο Πανόραμα. Όπως τόνισε ο κ. Στεφανίδης, οι καιρικές συνθήκες στην πόλη είναι αυτές που ρυθμίζουν και την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων και προς την κατεύθυνση αυτή όλοι οι αρμόδιοι στον οργανισμό βρίσκονται επί ποδός.

Πάντως, διευκρίνισε ότι και σήμερα ο οργανισμός λειτουργεί με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και παρόλο που σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται η κυκλοφορία 203 αστικών λεωφορειών, με ειδική άδεια ο οργανισμός έβγαλε στους δρόμους περισσότερα οχήματα. Ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σήμερα έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη Γερμανία, προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασαν την Τρίτη 60 οχήματα στο υδραυλικό σύστημα των θυρών, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Viral το σκι στην παραλία

Θεσσαλονικείς έκαναν σκι και στη Νέα Παραλίας Θεσσαλονίκης. Ο Ανδρέας Μπατσίλας και η παρέα του διασκέδασαν στη Νέα Παραλία και ανέβασαν το video στο YouTube. Ο Ανδρέας Μπατσίλας αναφέρει στο allinSKG «Σε μια πόλη χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα πολλές φορές, παραδομένη στον χιονιά αποφασίσαμε να αφήσουμε τα προβλήματά μας και χωρίς μπάνιο να βγούμε να διασκεδάσουμε. Νομίζω ότι θα σας αρέσει το βίντεο αφού όταν το τραβούσαμε νοιώθαμε σαν παιδιά στα πρώτα Χριστούγεννα τους. Εξάλλου ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τόσο πολύ χιόνι στη Θεσσαλονίκη. Μακάρι να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε το 1/10 της χαράς και του ενθουσιασμού μας».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε