Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Μαρτύριο στα χιόνια – Συγκλονίζει το παράπονο πρόσφυγα στη Μόρια [vid]

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Το βίντεο ντοκουμέντο με την ιδιαίτερη περιγραφή κάνει το γύρο του διαδικτύου. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους οι ελπίδες θάβονται στα χιόνια…

Την ώρα που πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να ζήσουν στον καταυλισμό της Μόριας, χωρίς εξοπλισμό, με τις σκηνές τους βυθισμένες στα χιόνια, ένα βίντεο ντοκουμέντο από τα ενδότερα κάνει το γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει τις συνθήκες που επικρατούν. Ο πρόσφυγας, πιθανότατα -λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί- είναι από την Αλγερία ή το Μαρόκο, ξεκινά το βίντεο που τράβηξε με το κινητό στις 7 Ιανουαρίου, λέγοντας: «Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι»  και συνεχίζει: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;».

Επέστρεψε στην Αθήνα ο Γιάννης Μουζάλας

Στην Αθήνα επέστρεψε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, η πρωινή αεροπορική πτήση προς το νησί, στην οποία επέβαινε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ο υπουργός μετέβαινε στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε