Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Μεγάλες καταστροφές από τη βροχή στη Λάρισα [pics]

ΦΩΤΟ από το onlarissa
ΦΩΤΟ από το onlarissa

Λίγα λεπτά έντονης βροχής που συνοδεύτηκε κατά περιοχές και από χαλάζι σε μέγεθος στραγαλιού, ήταν αρκετά ώστε να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τo onlarissa, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε περιοχές του δήμου Κιλελέρ (Χάλκη, Νίκαια, Νέο Περιβόλι, Μοσχοχώρι, Άγιοι Ανάργυροι, Ζάππειο, Χαρά) και σε μεγάλο τμήμα της επαρχίας Φαρσάλων. Οι καλλιέργειες που έχουν πληγεί είναι βιομηχανική ντομάτα, ρεβίθια, φασόλια, φακή, ενώ μεγάλη ζημιά υπέστησαν και τα σιτηρά και ειδικά το κριθάρι που βρίσκεται σχεδόν στο στάδιο του αλωνισμού.

Την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις ζήτησε μιλώντας στο onlarissa ο αγροτοσυνδικαλιστής από τη Χάλκη κ. Παναγιώτης Καλογιάννης.

“Εργαζόμαστε όλο το χρόνο και τώρα που πλησιάζει ο καιρός να απολαύσουμε τους κόπους μας καταστρεφόμαστε. Από την άλλη είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουν με συνέπεια τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ για να μας πληρώνει μετά από έναν χρόνο κι άμα. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση” σχολίασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Πηγή: onlarissa

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε