Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Μετά το φιάσκο της ”Αριάδνης” παρήγγειλαν αλάτι από χώρες της Αφρικής!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέες ποσότητες αλατιού περιμένει αύριο από τους προμηθευτές της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αναμένεται χιονόπτωση από σήμερα έως και την Πέμπτη. «Η Περιφέρεια…

έχει αλάτι και αύριο περιμένουμε την υπόλοιπη ποσότητα. Οι υπηρεσίες έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να προμηθευτούν αλάτι, αλλά επειδή τα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ημερών ήταν πολύ μεγάλης έκτασης και έντασης, περιμένουν όλες οι εταιρείες τις νέες παραλαβές σε αλάτι από την Τυνησία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Αφρικής. Εμείς σαν Περιφέρεια είμαστε σε καλό δρόμο, τώρα σε ό,τι αφορά τους δήμους, κάθε φορέας ανέκαθεν κάνει τις δικές του προμήθειες» τόνισε ο διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Για την κατάσταση του καιρού γνωστοποίησε ότι η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι 6 βαθμοί, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και ανέφερε ότι χιόνι υπάρχει στην περιοχή της Χαλκιδικής και τα βόρεια ορεινά των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο. «Σε αυτές τις περιοχές έχουμε στείλει αλάτι» διευκρίνισε.

Χιονόπτωση αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, από σήμερα και έως την Πέμπτη, σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα τριακόσια μέτρα. «Αυτή είναι η πρόβλεψη που δίνουν οι μετεωρολόγοι, άρα εστιάζουμε την προσοχή μας στα ορεινά και τα ημιορεινά. Η προετοιμασία μας είναι στο 100%, εξακολουθούμε να είμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Είμαστε σε συνεργασία με την τροχαία και τους δήμους ενώ για το οδικό δίκτυο, δίνουμε βαρύτητα στα εθνικά δίκτυα, τους δρόμους που οδηγούν σε νοσοκομεία, αεροδρόμια λιμάνια, στα μεγάλα δίκτυα όπου κινείται μεγάλη μάζα οχημάτων και στη συνέχεια στο επαρχιακό δίκτυο» πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα για τον καιρό στο newsit.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε