Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Προβλήματα σε Ροδόπη και Ξάνθη – Οι νέες προβλέψεις των μετεωρολόγων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χιονίζει ασταμάτητα από το πρωί στη Θράκη και ήδη παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα. Σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια της Ξάνθης με αντικείμενο την αντιμετώπιση του νέου, τρίτου, κύματος κακοκαιρίας…

Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί από το πρωί σε Ροδόπη και Ξάνθη με αποτέλεσμα να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία στους δήμους Μύκης, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου, καθώς και στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η χιονόπτωση στην περιοχή θα συνεχιστεί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το Λιμεναρχείο Λάγους έχει μεταδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, που αναφέρεται σε θυελλώδεις ανέμους στο Θρακικό Πέλαγος, από ΒΑ διευθύνσεις και με ένταση που θα φτάνει τα 8 μποφόρ, τις επόμενες ώρες.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια της Ξάνθης με αντικείμενο την αντιμετώπιση του νέου, τρίτου, κύματος κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και των υπεύθυνων πολιτικών παραγόντων έγινε μια εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην ορεινή περιοχή, αλλά και στο δίκτυο της παραλίας.

Στη Ροδόπη, η κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αρριανών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ξυλαγανής-Μαρώνειας και μεγάλη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από την Καλλίστη προς το Φανάρι και από τον Πολύανθο προς τον Ίασμο και τους Αμαξάδες στον δυτικό άξονα του νομού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε