Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Το νερό “κατάπιε” πυροσβεστικό στη Λέσβο – Προβλήματα στο νησί [pics]

ΦΩΤΟ από το kalloninews
ΦΩΤΟ από το kalloninews

Τεράστιες οι ποσότητες νερού, “κατάπιαν” μέχρι και το όχημα που απο νωρίς το πρωί πάλευε την τραγική κατάσταση του λεκανοπεδίου…

Στην Σκάλα Καλλονής, ένα πυροσβεστικό όχημα έπεσε στο χαντάκι καθώς οι ποσότητες του νερού δεν επέτρεπαν την ορατότητα του εδάφους. Το ανέλκυσε όχημα του Στρατού. Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν τις τελευταίες ώρες με μεγάλες καταστροφές σε όλη την Λέσβο. 

Οι… άγριες διαθέσεις του καιρού είχαν φανεί από χτες το βράδυ, με τον ουρανό να “φωτίζεται” από αστραπές και κεραυνούς!  Πάρτε μια γεύση:

Το φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος των καταστροφών που υπήρξαν σε όλη την ύπαιθρο της Λέσβου και ιδιαίτερα στην Κεντρική, Δυτική και Νότια.

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του νησιού Λέσβου που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2016, ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη.

Σε επτά ώρες, και έως τις 3 σήμερα τα ξημερώματα, στο λεκανοπέδιο της Καλλονής στην κεντρική Λέσβο, έπεσαν περισσότερα από 220 χιλιοστά νερού, το ένα τρίτο του ύψους των ετήσιων συνολικών βροχοπτώσεων.

Το αποτέλεσμα ήταν, να “σπάσουν” ο ποταμός Αχυρώνας που διαπερνά την κωμόπολη της Καλλονής αλλά και ο μεγάλος ποταμός Τσικνιάς και να πλημμυρίσουν η Καλλονή, το Κεράμι ακόμα και η παραθαλάσσια Σκάλα Καλλονής που ας σημειωθεί ότι παρέμενε έως τις 10 το πρωί πλημμυρισμένη. Τόνοι νερού και λάσπης μπήκαν σε δεκάδες σπίτια και μαγαζιά προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Πηγή: LesvosPost,

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε