Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Χιονίζει στα ορεινά της Ηπείρου – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χιονίζει από τα ξημερώματα στην Ήπειρο και σε περιοχές άνω των 500 μέτρων υψόμετρο. Ο δήμος Ιωαννιτών, με απόφαση που ελήφθη στις 06.00 το πρωί, ενημερώνει πως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα…

για λόγους ασφάλειας των μαθητών. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στους δήμους Δωδώνης, Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Βορείων ΤΖουμέρκων. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έχει βγάλει στους δρόμους μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες.

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και την 120ο χιλιόμετρο.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, στο οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, την Εγνατία Οδό, καθώς επίσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Παράλληλα, οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε