Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κακοκαιρία: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι – “Βούλιαξε” όλη η Δυτική Ελλάδα [pics, vids]

Κακοκαιρία: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι – “Βούλιαξε” όλη η Δυτική Ελλάδα [pics, vids]

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα εστάλη άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το αίτημα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Τα προβλήματα επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του Δήμου και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Κλείνοντας, τόνισε πως η Πολιτική Προστασία με όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή από την αρχή των έκτακτων καιρικών φαινομένων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και σε συνεργασία με τους Δήμους επεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα από την καταρρακτώδη βροχή, ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Δείτε εικόνες από το Μεσολόγγι

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Δείτε εικόνες από τη Ναύπακτο

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

Στην Πάτρα, μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό του μεγέθους της κακοκαιρίας το γεγονός πως ο κόμβος στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας στην Πατρών – Πύργου, έχει πλημμυρίσει και ο δρόμος «χάθηκε»! Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο, σοβαρά είναι τα προβλήματα σε Λακκόπετρα, Λιμνοχώρι, Σαγέικα, Καλαμάκι και Κάτω Αχαΐα. Στην Ακτή Δυμαίων το νερό έχει ξεπεράσει τους 60 πόντους!

Δείτε εικόνες από την Πάτρα

Πολλά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία και σε όλη την Ηλεία.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για σπίτια, καταστήματα και αποθήκες που έχουν πλημμυρίσει από χθες τα ξημερώματα.

Σοβαρά προβλήματα σε Βάρδα, Αμαλιάδα, Ανδραβίδα – Κυλλήνη και Γαστούνη…

Δείτε εικόνες από την Ηλεία

Στην πεδιάδα της Άρτας, τα ξημερώματα πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό. Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Δείτε εικόνες από την Άρτα

Με πληροφορίες από nafpaktianews.gr, tempo24.gr, epirusgate.blogspot.gr, patrastimes.gr, onairnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε