Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλαμάτα: Έναρξη εγγραφών στις καλλιτεχνικές σχολές “ΦΑΡΙΣ”

ΦΩΤΟ: THARROS NEWS
ΦΩΤΟ: THARROS NEWS

Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τις καλλιτεχνικές σχολές της, από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015.

«Οι σχολές αυτές επενδύουν στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική παιδεία, με όπλο την ποιότητα, τη διάρκεια και την αξία και αποτελούν σημαντική πρωτοβουλία για την πολιτιστική ανάπτυξη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης.
 
Το προφίλ των καλλιτεχνικών σχολών:
 
1. Η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας λειτουργεί σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο, εξοπλισμένη με σύγχρονη και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και με διδακτικό προσωπικό από δασκάλους άριστα εκπαιδευμένους, που είναι συγχρόνως καλλιτέχνες του χορού και συμμετέχουν στις μεγαλύτερες ομάδες χορού της χώρας.
 
2. Το Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1985 ως κεντρικός πυρήνας του Εικαστικού Τομέα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας. Βασική επιδίωξη του εργαστηρίου ήταν η σταδιακή μύηση στον χώρο σπουδών των εικαστικών τεχνών και η δημιουργία πρόσφορων συνθηκών ανάπτυξης της καλλιτεχνικής έκφρασης σε μικρούς και μεγάλους.
 
3. Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας λειτουργεί από το 1985, έχει προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση σε χιλιάδες σπουδαστές από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 19ου αι., ακριβώς κάτω από το Κάστρο, ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο για τις ανάγκες ενός σύγχρονου ωδείου. Εκεί, μέσα σε ένα εύφορο και δημιουργικό κλίμα, μεταδίδεται η μουσική γνώση, τόσο στην κλασική μουσική, όσο και στην παραδοσιακή, τη βυζαντινή, τη μοντέρνα και τη τζαζ.
 
Για εγγραφές στις καλλιτεχνικές σχολές της «ΦΑΡΙΣ» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες:
 
• Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας. Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 20:00. Διεύθυνση: Παν. Καίσαρη 6, Τ: 27210 83086, 90886. Email: mail@kalamatadancefestival.gr.
 
• Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας. Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 20:00. Διεύθυνση: Ναυαρίνου 8, Τ: 2721028864. Email: grafaris@otenet.gr.
• Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Εγγραφές: Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 16:00 έως τις 20:00. Τρίτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις12:00 και από τις 16:00 έως τις 20:00. Διεύθυνση: Πλ.Υπαπαντής, Τ: 2721021881. Email: dimodkal@otenet.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε