Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καλλιστεία για… τράγους και κριάρια στον Έβρο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κεφάλι λεπτό και μακρύ, στενό στήθος, άκρα ψηλά και ισχυρά είναι ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένα κριάρι ή ένας τράγος για να κατακτήσει τον τίτλο σε διαγωνισμό, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της φετινής Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών.

Καινοτομία της φετινής, 17ης Έκθεσης, που διοργανώνεται από 11 έως και 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης γύρω από το δημοτικό πάρκο της πόλης των Φερών, είναι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου κριαριού και τράγου της περιοχής

Μάλιστα, εκτός των παραπάνω χαρακτηριστικών, οι υποψήφιοι- γαλακτοπαραγωγικού τύπου- θα πρέπει, επίσης, να έχουν μακρύ τράχηλο, χωρίς μεγάλη κάλυψη από μυικές μάζες, όπως και το υπόλοιπο σώμα και άδειο από μυικές μάζες μεσόσκελο.

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν δύο κτηνίατροι κι ένας καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ στους νικητές θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ για κάθε είδος.

Στην 17η Έκθεση Φερών θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, μεταποιητές, βιοτέχνες, καθώς επίσης και πολιτιστικοί ή κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα, θα εκτεθούν αγροτικά μηχανήματα, εξοπλισμός και αγροτικά εφόδια.

Διαβάστε ακόμα:

Μακεδονία: Κάθε μήνα και μία νεκρή αρκούδα στους δρόμους!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε