Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κανείς δεν έχει αναζητήσει τα τρία αγγελούδια που βρέθηκαν παρατημένα στην Πάτρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα τρία μικρά κοριτσάκι, ηλικίας από ενός μέχρι τεσσάρων ετών, εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα εγκαταλελειμένα απέναντι νοσοκομείο, να περιφέρονται μόνα τους στην περιοχή. Και είναι άξιο απορίας, ότι μέχρι τώρα, 48 ώρες μετά, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την τύχη τους, παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ πάντως, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία της Πάτρας αλλά και από την  ευρύτερη περιοχή, από ανθρώπους που επιθυμούν να φιλοξενήσουν αυτά τα αγγελούδια στα σπίτια τους.

“Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν τηλεφωνήματα, όμως δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει. Το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο, που είναι δύσκολο να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία. Μάλλον μέσω ιδρύματος θα γίνει κάποια υιοθεσία και όχι απευθείας”, δήλωσε μεταξύ άλλων “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7” η διοικήτρια του Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Τα είχαν παρατήσει μόνα τους στο δρόμο

Την ίδια ώρα, πανελλήνια αίσθηση έχει προκαλέσει η ιστορία τριών μικρών παιδιών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Πάτρα, κοντά στο Καραμανδάνειο. Την αστυνομία ειδοποίησε πολίτης. Η εικόνα παρέμενε αμετάβλητη και με τα παιδάκια να κινούνται ακόμη και στα όρια του δρόμου. Κάτι που έπρεπε να αναφερθεί στις αρχές, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τα αγγελούδια. Το μεγαλύτερο παιδί εντοπίστηκε να κρατάει στην αγκαλιά του το πιο μικρό – επι της ουσίας βρέφος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα παιδιά είναι ρομά ή αλλοδαπά και γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν γονείς ή συγγενικά πρόσωπα χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Τα παιδιά εντοπίστηκαν στην οδό Ερυθρού Σταυρού 9 κι αν κάποιος πολίτης γνωρίζει κάτι, οι αρχές τον καλούν να επικοινωνήσει με το 100.

Ο Διευθυντής της παιδιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιώργος Κροκιδάς μίλησε στο thebest.gr για το περιστατικό και τη κατάσταση των τριων μικρών κοριτσιών, τα οποία περνούν από εξετάσεις για την υγεία τους.

Στο νοσοκομείο, σύμφωνα και με τον κ. Κροκιδά, μιλούν στα κοριτσάκια -κυρίως στο μεγαλύτερο παιδί- αλλά εκείνα δεν ανταποκρίνονται, σαν να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα.

Πηγή: TheBest

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε