Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καράογλου: Η σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην Μακεδονία και τη Θράκη αποδεικνύεται με την επανίδρυση του υπουργείου

Καράογλου: Η σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην Μακεδονία και τη Θράκη αποδεικνύεται με την επανίδρυση του υπουργείου

Ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για τη Βόρεια Ελλάδα θα αποτελέσει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκη, όπως περιέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Καράογλου κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Η επανίδρυση του υπουργείου αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Καράογλου εξήγησε ότι βασική ευθύνη του υπουργείου θα είναι η ευημερία των συμπολιτών μας στη Β. Ελλάδα και η ανάδειξή της σε ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό βραχίονα. Στόχος είναι, με την μεταφορά των αναγκαίων αρμοδιοτήτων, να στηριχθούν επενδύσεις (σ.σ. ήδη εκκρεμούν 90 σχέδια επενδυτικών προτάσεων). Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν «προσαρμογές», προκειμένου οι πολίτες να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα για να κάνουν τη δουλειά τους. Οι προσαρμογές θα αφορούν την «καλύτερη και άμεση εποπτεία των κοινοτικών πόρων» με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δένδιας: Η Χρυσή Αυγή δεν θα υποκαταστήσει την ΕΛΑΣ – Δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις φωτιές

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε