Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καρδίτσα: Πλημμύρες και εκκένωση οικισμού τσιγγάνων!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Τα ορμητικά νερά απείλησαν κατοικίες του οικισμού…

Επιχείρηση εκκένωσης τμήματος του οικισμού των τσιγγάνων στη θέση «Μαύρικας» που κινδύνευε να πλημμυρίσει από την υπερχείλιση του ποταμού Καράμπαλη, πραγματοποίησε νωρίτερα, ο δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας.

Οι έγκαιρες παρεμβάσεις του δήμου και της ΔΕΥΑΚ σε αγωγούς και τάφρους αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και απέτρεψαν τα χειρότερα, όμως οι μεγάλες ποσότητες νερού που «κατέβασε» ο παρακείμενος ποταμός Καράμπαλης, είχαν ως συνέπεια να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσουν εκτάσεις εντός του οικισμού, κοντά σε κατοικίες.

Για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων, αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση ορισμένων κατοικιών και η μεταφορά των ενοίκων τους με το λεωφορείο του δήμου στο κλειστό γυμναστήριο, όπου παρέμειναν προσωρινά, ενώ λήφθηκε μέριμνα και για την σίτισή τους.

Μηχανήματα του δήμου χρειάστηκε να παρέμβουν και στην τοπική κοινότητα Γεωργικού, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος συλλεκτήρας απορροής των υδάτων της λεκάνης Αγίου Γεωργίου- Πορτίτσας και κρίθηκε επιβεβλημένο το σπάσιμο του δευτερεύοντος αγωγού του ΤΟΕΒ για την εκτόνωση των υδάτων προς τον ποταμό Γάβρα.

Παρεμβάσεις μηχανημάτων του δήμου για την αποτροπή τοπικών πλημμυρών έγιναν και σε όλες σχεδόν τις τοπικές κοινότητες της πεδινής ζώνης του δήμου. Στις ορεινές τοπικές κοινότητες, όπου σημειώνονται νέες χιονοπτώσεις μηχανήματα του δήμου Καρδίτσας ξεκίνησαν τους αποχιονισμούς από τις 05.00 το πρωί.

Μηχανήματα της ΔΕΥΑΚ, χρειάστηκε να παρέμβουν και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερχείλισης φρεατίων εντός της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Βόλος: Πλήρωσε με τη ζωή της, την διακοπή του ρεύματος!


Κρήτη: Κεραυνός… έβαλε φωτιά σε κρεμασμένα ρούχα!


Λάρισα: Οι βάρκες στην στεριά και… οι στέγες στον αέρα!

Λαμία: Ιπτάμενες στέγες σκόρπισαν πανικό

Τρίπολη: Ξεχείλισαν οι δρόμοι και… η οργή του κόσμου

Πνίγεται πάλι ο Εβρος – Εκκενώθηκε 1 χωριό – Σε ετοιμότητα να εκκενωθούν άλλα 6!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε