Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρδίτσα: Πυροβόλησαν αστυνομικούς που έκαναν περιπολία με κυνηγετικό όπλο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δράστες στα χέρια της αστυνομίας – Έκρυβαν κλοπιμαία και όπλα…

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου, όταν ομάδα τσιγγάνων, πυροβόλησε αστυνομικούς που έκαναν περιπολία, στους Σοφάδες Καρδίτσας. Το πρωί, 100 πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον καταυλισμό τους, με αστυνομικούς σκύλους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 317 άτομα και έγιναν 6 συλλήψεις. Πρόκειται για εκείνους που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία, με κυνηγετικό όπλο. Παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν θαμμένα σε υπόγεια ειδική κρύπτη αποθήκης και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Μεγάλος αριθμός ναρκωτικών χαπιών, πλήθος κλεμμένων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, μεγάλος αριθμός  γεωργικών και κτηνοτροφικών εργαλείων, 15 περίπου κιλά καλωδίων χαλκού και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκε μία ενεργή χειροβομβίδα αμυντικού τύπου F 1, άνευ πυροδοτικού μηχανισμού με τάπα, η οποία ασφαλίστηκε άμεσα από Πυροτεχνουργό και κατασχέθηκε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος των αστυνομικών, μαζί με τρία χρησιμοποιημένα κυνηγετικά φυσίγγια. Όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί πριν από 6 μήνες, την 21-05-2011, από τον νόμιμο κάτοχό του και η κλοπή είχε δηλωθεί τότε στο Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει συνολικά 36 κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, καταστημάτων, σχολείων, αυτοκινήτων, περιπτέρων κ.λ.π.
Μέρος από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού από πρόθεση, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού με πρόθεση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, παράνομης οπλοκατοχής και άσκοπους πυροβολισμούς, παράβασης του νόμου «Περί ναρκωτικών» και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Καλούνται οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας για αναγνώριση των αντικείμενων που τους αφαιρέθηκαν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε