Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καστοριά: ”Προς το παρόν δεν κάνουμε κινητοποιήσεις”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι μηλοπαραγωγοί θα περιμένουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

Να μην προχωρήσουν προς το παρόν σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν ομόφωνα, οι μηλοπαραγωγοί του νομού Καστοριάς, στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης. Οι παραγωγοί θα περιμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχέση με την καταβολή -εντός τριμήνου- μέρους των αποζημιώσεων, για τις ζημιές που υπέστη το 2009 η παραγωγή μήλων, με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ.

«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι ο υπολογισμός των αποζημιώσεων θα γίνει αναλογικά, βάσει των επιτόπιων εκτιμήσεων των ζημιών (σ.σ. από φουζικλάδιο), που είχε κάνει ο ΕΛΓΑ μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2009, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες (οι ζημίες υπολογίζονται σε 4,2 εκατ. ευρώ)», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τοιχιού, Νίκος Βαενάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ και φορέων της Καστοριάς, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους (χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί το ακριβές ποσόν). Η παραγωγή μήλων στο νομό ανέρχεται σε 25.000-30.000 τόνους ετησίως.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε