Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καταδικάστηκε ο Κρητικός που είχε κλειδώσει κουταβάκια στο πορτμπαγκάζ

ΦΩΤΟ CretaPost
ΦΩΤΟ CretaPost

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε σήμερα ένας κάτοικος από το Κουτσουρά Ιεράπετρας που πριν 2,5 χρόνια κατηγορήθηκε για κακοποίηση και εγκατάλειψη 8 κουταβιών στο χώρο στάθμευσης του Μηχανολογικού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο συγκεκριμένος άνδρας είχε βάλει σε ένα τσουβάλι τα οκτώ κουτάβια και τα είχε κλειδώσει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του στο πάρκινγκ του Μηχανολογικού Ηρακλείου. Ο Ιεραπετρίτης σήμερα καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5000 ευρώ (προσαυξημένη κατά 5000 ευρώ στην πληρωμή σε 10.500 ευρώ).

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η Ζωόφιλη Δράση κατά την απολογία του ανέφερε ότι είναι φιλόζωος και ότι η σκυλίτσα του είχε γεννήσει 12 κουτάβια και έφερε τα 8 στο Ηράκλειο για να τα σώσει. Επίσης ισχυρίστηκε ότι τα έβαλε στο τσουβάλι μόνο όταν άφησε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Μηχανολογικού και ότι το τσουβάλι είχε τρύπες για να αναπνέουν τα ζώα, κάτι που δεν αποδείχθηκε από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την Ζωόφιλη Δράση.

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου 2014 όταν η Ζωόφιλη Δράση ειδοποιήθηκε από την Διεύθυνση Μηχανολογικού Ηρακλείου η οποία κατήγγειλε την κακοποίηση και εγκατάλειψη κουταβιών από τον ιδιοκτήτη τους. Συγκεκριμένα ένας άνδρας είχε αφήσει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, μέσα σε ένα τσουβάλι 8 κουτάβια, τα οποία έκλαιγαν. Περαστικοί που άκουσαν τα σκυλάκια να κλαίνε μερίμνησαν να τα βγάλουν από το αυτοκίνητο (δεν ήταν κλειδωμένο) και από το τσουβάλι και να τους δώσουν νερό, καθόσον ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έλειπε.

Περίμεναν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί λόγω της ζέστης και του κλεισίματος των ζώων σε τσουβάλι και μέσα στο αυτοκίνητο τα ζώα θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει (σκάσει) αν δεν τα έβγαζαν από το όχημα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου όταν γύρισε τους είπε ότι τα ζώα ήταν δικά του και στην συνέχεια αδιαφορώντας για αυτά, τα εγκατέλειψε στο χώρο του πάρκινγκ του Μηχανολογικού και αναχώρησε για άγνωστη κατεύθυνση. Τα ζωάκια περισυλλέχθηκαν από το σωματείο και αφού έλαβαν την σχετική περίθαλψη, υιοθετήθηκαν από φιλόζωες οικογένειες.

Πηγή: CretaPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε