Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καταγγελία στη Βουλή για κατασχεμένα πυρομαχικά σε αποθήκες του στρατού

Καταγγελία στη Βουλή για κατασχεμένα πυρομαχικά σε αποθήκες του στρατού

“Βόμβα” αποτελεί ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Γιάννη Δημαρά, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη τραγωδία στην Κύπρο, για κατασχεμένα εκρηκτικά σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Πρόκειται για 700 τόνους εκρηκτικών που κατασχέθηκαν στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή.

Στον απόηχο της έκρηξης στη ναυτική βάση της Λεμεσού με 13 νεκρούς, το φάκελο της πλημμελούς φύλαξης πολεμικού υλικού στην Ελλάδα άνοιξε με την ερώτησή του ο βουλευτής Γιάννης. Δημαράς.

Αυτή τη στιγμή σε τέσσερα σημεία φυλάσσονται κατασχεμένα πυρομαχικά αντίστοιχα με αυτά της Λεμεσού, χωρίς η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να έχει προχωρήσει ακόμη στην καταστροφή τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το taxydromos.gr, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο βρίσκονται εκτεθειμένα 34 κοντέινερ ιδιοκτησίας της M.L.M. USA, με πολεμικό υλικό προερχόμενο από το επιχειρησιακό πεδίο του ΙΡΑΚ.

Επιπρόσθετα, από το 2004 υπάρχουν 700 τόνοι εκρηκτικών υλών κατασχεμένοι στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή και μέχρι σήμερα βρίσκονται τοποθετημένα σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε Λαύριο, Δερβενοχώρια και Βελεστίνο.

Το θέμα της ασφάλειας του συγκεκριμένου πολεμικού υλικού έφτασε και στη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Δημαρά, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει πως “παρότι, δύο φορές, στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κατατέθηκε σχετική ερώτηση για τα πυρομαχικά αυτά, καμία μέριμνα δεν λήφθηκε υπόψη και ουδεμία ενέργεια δεν προκρίθηκε αποτελεσματικά”.

Διαβάστε επίσης:

Όλοι γνώριζαν ότι θα γίνει έκρηξη – Τι αποκαλύπτουν νέα έγγραφα

Φώναζαν “παραιτηθείτε” στις κηδείες των ηρώων στην Κύπρο – Όλοι γνώριζαν αλλά απλά αντάλλασσαν “ραβασάκια”!

“Οι υπεύθυνοι για το θάνατο του πατέρα μου θα τιμωρηθούν” λέει στο Νewsit o γιος του αδικοχαμένου Αρχηγού του Ναυτικού

“Μπαλάκι” τα κοντέινερ του θανάτου – Παιχνίδια πρακτόρων

Ένα ασύλληπτο έγκλημα στην Κύπρο που ζητά τιμωρία – 12 νεκροί και βιβλικές καταστροφές αποτέλεσμα της ανευθυνότητας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε