Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Κατάληψη εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σερρών

Κατάληψη εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σερρών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.08.2012 | 12:59
Πρώτη δημοσίευση: 20.08.2012 | 12:56

Σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών προχώρησαν από τις 11.30 το πρωί οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής δεδουλευμένων για τη νυχτερινή απασχόληση και τις αργίες.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών, στη διάρκεια της οποίας ελήφθη η απόφαση για την κατάληψη.

Όπως εξήγησε το ΑΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιωάννα Κερέζη, η αδυναμία καταβολής των δεδουλευμένων οφείλεται στην υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου.

«Έχουμε να πληρωθούμε για τα νυχτερινά και τις αργίες από το Μάρτιο. Το Νοσοκομείο διαθέτει 400 κρεβάτια και 650 εργαζόμενους σε κυκλικό ωράριο. Η χρηματοδότηση που πήρε είναι μόνο 57.000 ευρώ το μήνα, ενώ χρειάζεται 87.000 για την εύρυθμη λειτουργία του. Αλλά νοσοκομεία, με πολύ λιγότερα κρεβάτια και πολύ λιγότερο προσωπικό, πήραν μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών δεν ευθύνεται το Υπουργείο αλλά ο διοικητής, ο οποίος δεν ζήτησε συμπληρωματική χρηματοδότηση ως όφειλε» είπε η κ. Κερέζη.

Ανέφερε ακόμη πως, με απόφαση που ελήφθη στη Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι ζητούν απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook