Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου – “Δεν μας είχαν ενημερώσει για τα προσφυγόπουλα”

φωτό από patrisnews
φωτό από patrisnews

Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, μερίδα γονέων μαθητών του χωριού…

Η αφορμή για την κινητοποίηση αυτή ήταν όπως ισχυρίζονται η ελλιπής ενημέρωση, που λένε ότι είχαν για την παρουσία των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του στην Πρωινή, ο πρόεδρος του Νεοχωρίου Βασίλης Τσάκος, «τις τελευταίες ημέρες βλέπαμε τα δημοσιεύματα για την μεταφορά των προσφυγόπουλων στο Νιοχώρι για να πάνε σχολείο. Επειδή δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση ως τοπική κοινωνία, ρωτήσαμε το δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ, που μας έλεγε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παράλληλα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χάρδας δήλωνε άγνοια. Τελικά ήταν αλήθεια αλλά μας κορόιδευαν. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τα προσφυγόπουλα που έρχονται για μάθημα εδώ. Η στάση του δημάρχου μας έχει ενοχλήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νεοχωρίου οι γονείς προχωρούν στην αναστολή της λειτουργίας του σχολείου… δηλαδή κατάληψη και περιμένουν να μιλήσουν αύριο το πρωί στις 11 με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο που θα μεταβεί στο Νιοχώρι.

Παρόλα αυτά, άνθρωποι από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κάνουν λόγο για αναληθείς κατηγορίες, και ξεκαθαρίζουν πως υπήρχε ενημέρωση από την αρχή του σχολικού έτους. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στον χώρο του σχολείου, στην οποία παρευρίσκεται και ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Με πληροφορίες από ilialive, patrisnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε