Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατάληψη στο ΙΚΑ Ξάνθης – Aντιδρούν στις 7 απολύσεις εργαζομένων - BINTEO

Κατάληψη στο ΙΚΑ Ξάνθης – Aντιδρούν στις 7 απολύσεις εργαζομένων - BINTEO
ΦΩΤΟ από το ThrakiToday
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 11.02.2013 | 18:14
Πρώτη δημοσίευση: 11.02.2013 | 18:13

Σε κατάληψη του κτιρίου διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ξάνθης προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι του υποκαταστήματος, αντιδρώντας στην απόλυση 7 εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ το 2010 απολύθηκαν ωστόσο μέσω e-mail, την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για 7 από τους 28 εργαζομένους του ΙΚΑ Ξάνθης, οι οποίοι προσελήφθησαν με την προκήρυξη 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ ενώ το Εφετείο Αθηνών έκρινε ως αντισυνταγματική την πρόσληψή τους οδηγώντας τους μετά από 1,5 χρόνο εργασίας στην ανεργία.
Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, η εξέλιξη αυτή έρχεται να αποδυναμώσει πλήρως το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη το οποίο παρουσιάζει τη μικρότερη επάνδρωση σε προσωπικό απ’ όλα τα ΙΚΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, δημιουργώντας ένα χάος στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Συντάξεις, βεβαιώσεις και κάθε είδους εξυπηρέτηση προς τους ασφαλισμένους θα γίνεται με δραματικά αργούς ρυθμούς, δεδομένου και του γεγονότος πως το ΙΚΑ Ξάνθης πλέον συρρικνώνεται κατά ¼ του προσωπικού του.
Συνολικά σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ το κύμα αυτό των απολύσεων επηρεάζει 35 εργαζόμενους,
ενώ οι ίδιοι οι απολυμένοι δεν έχουν προχωρήσει στην υπογραφή των απολύσεών τους, ακολουθώντας τις συμβουλές των νομικών τους συμβούλων, ενώ αναμένεται να κινηθούν δικαστικά συλλογικά σε πανελλαδικό επίπεδο.Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες της Λάρισας

Βέροια: Υπάλληλος καθαριότητας βρήκε και παρέδωσε 2.210 ευρώ!

Αχαϊα: Οι άντρες τους έτρωγαν και εκείνες ούρλιαζαν - Χαμός σε εστιατόριο!

Βέροια: Τραγωδία στις ράγες - Αμαξοστοιχία διαμέλισε πεζό!


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο