Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατάληψη του σταθμού της ΔΕΗ στον Αγ. Δημήτριο

Κατάληψη του σταθμού της ΔΕΗ στον Αγ. Δημήτριο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2010 | 13:50
Πρώτη δημοσίευση: 23.11.2010 | 13:46

Κατάληψη στην πύλη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου και ενημέρωση των εργαζομένων στην περιοχή πραγματοποίησαν για δύο ώρες τα στελέχη του Σωματείου Εργαζομένων "Σπάρτακος".

Όπως είπε ο Γραμματέας του σωματείου, Κώστας Βασιλειάδης, αφορμή της κινητοποίησης ήταν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο παραχώρησης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της χώρας σε ιδιώτες.

"Γίνεται αυτή τη στιγμή μια προσπάθεια βίαιης ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτες, η οποία όμως άμεσα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, χάνονται άμεσα θέσεις εργασίας και απαξιώνονται οι επενδύσεις στην περιοχή μας" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε παράλληλα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης των αυτοδιοικητικών φορέων που "φιλοξενούν" δραστηριότητες της ΔΕΗ, των εμπορικών συλλόγων και των επιμελητηρίων ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή θέση απέναντι στις επικείμενες εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση την απόφαση της Νομαρχίας Κοζάνης να εκδώσει ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή της στην παραχώρηση των δομών της ΔΕΗ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο