Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κατέλαβαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και δεν αφήνουν τον Διοικητή να φύγει – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όλα αυτά, από 500 κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται…

Σε κατάληψη του γραφείου του υποδιοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο διοικητής του, μη επιτρέποντάς τους την έξοδο από αυτό, προχώρησαν απόψε κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Η κατάληψη ήρθε σε συνέχεια της πρωινής διαμαρτυρίας τους για την, όπως τονίζουν, συνεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου και ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν απόψε, μεταξύ άλλων, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον χώρο του νοσοκομείου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο θεσμό της ενιαίας διοίκησης και στο νόμο για τις ρυθμίσεις θεμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζει, όπως αναφέρουν τις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η εφαρμογή των παραπάνω νόμων αποτελεί «θανατική καταδίκη της περιοχής ιδίως, όσον αφορά το νοσοκομείο της Ιεράπετρας που εξυπηρετεί ένα πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 κατοίκων, που απέχουν τουλάχιστον 3/4 της ώρας, σε ένα άθλιο οδικό δίκτυο, από το πλησιέστερο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου».

Κάτοικοι της Ιεράπετρας και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους έως ότου οι αρμόδιοι κάνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους διαφορετικά αναφέρουν, «απαιτούμε να παραδεχτούν την ανικανότητά τους και να παραιτηθούν».

Στο ψήφισμα τους ζητούν μεταξύ άλλων:

– Τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας και των υφιστάμενων οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου, για την ολοκληρωμένη και ασφαλή δωρεάν παροχή υγείας σε όλους τους πολίτες του Λασιθίου.

– Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.

– Την αύξηση του προϋπολογισμού όλων των Νοσοκομείων της Π.Ε. Λασιθίου.

– Την άμεση γνωστοποίηση όλων των Οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων που πρόκειται να εγκριθούν.
 

Διαβάστε ακόμα:
Λήξη… πολιορκίας στο νοσοκομείο Καρύστου – Φυγαδεύτηκε ο διοικητής

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε