Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατερίνη: Αη Βασίληδες ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα ποδήλατά τους!

Κατερίνη: Αη Βασίληδες ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα ποδήλατά τους!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.12.2010 | 22:41
Πρώτη δημοσίευση: 29.12.2010 | 17:55

Δεκάδες Άη Βασίληδες έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, σε μια πρωτότυπη βόλτα με ποδήλατα...

Φίλοι και χρήστες του ποδηλάτου φόρεσαν κόκκινα σκουφάκια και πήραν το ποδήλατό τους, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από-Δρασης που υποστηρίζει ένθερμα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Το βασικό τους αίτημα είναι η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων καθώς οι χρήστες του ποδηλάτου στην Κατερίνη είναι τρεις χιλιάδες, σε μια πόλη εκατό χιλιάδων κατοίκων, που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ποδηλατόδρομου.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, πολλοί σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, έχουν δραστηριοποιηθεί, ζητώντας την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων αλλά και τη συνεργασία της μαζί τους για κάθε σχετικό έργο υποδομής. Άλλωστε με την οικονομική κρίση πολλοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί στα ποδήλατα ως μέσα μεταφοράς.

Το ραντεβού για τη γιορτινή ποδηλατάδα κλείστηκε για σήμερα Πέμπτη 30η Δεκεμβρίου στις 19:30. "Φορέστε τα σκουφάκια σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αη Βασίλη και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες", έγραφε στην πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο