Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κατερίνη: Πούλησαν βρέφος με 8.000€ – Αποκαλύψεις για την παράνομη υιοθεσία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αστυνομικοί κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι της παράνομης υιοθεσίας και τα όσα διαπίστωσαν προκαλούν αίσθηση. Αγνοείται το βρέφος και οι νέοι του γονείς…

Έναντι 8.000 ευρώ άτεκνο ζευγάρι «αγόρασε» από συμμορία Βουλγάρων ένα νεογέννητο αγοράκι, όπως αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε 39χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εντόπισε μία 30χρονη έγκυο με οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι χρηματικού ποσού. Συνοδευόμενη από τον 39χρονο, η κυοφορούσα ταξίδεψε τον περασμένο Απρίλιο στην Πιερία, όπου μέχρι τον τοκετό, εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα συμπατριωτών της – κατά πληροφορίες Ρομά – στο Μοσχοχώρι, έξω από την Κατερίνη. Αφού φιλοξενήθηκε δύο μήνες στο διαμέρισμα του 44χρονου και της 43χρονης συζύγου του, στις 2 Ιουνίου, η 30χρονη γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο της Κατερίνης και πέντε μέρες αργότερα η ίδια έλαβε εξιτήριο, επιστρέφοντας στο παραπάνω διαμέρισμα.

Έχοντας κανονίσει τα πάντα γύρω από την παράνομη υιοθεσία, ο 39χρονος μετέβη στις 9 Ιουνίου μαζί με τη μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι στην Αθήνα, όπου συνάντησαν τους υποψήφιους Έλληνες γονείς, στους οποίους παρέδωσαν το βρέφος. Όπως έγινε γνωστό, από το σύνολο των 8.000 ευρώ που κατέβαλε το ανδρόγυνο, η βιολογική μητέρα έλαβε ως αμοιβή 2.000 ευρώ, ενώ το ζεύγος των Βουλγάρων που τη φιλοξένησε εισέπραξε περί τα 1.350 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα φαίνεται ότι κατέληξαν στις τσέπες του 39χρονου.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συλλογή στοιχείων η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποίησε τα τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ αυτών τον 39χρονο, τη βιολογική μητέρα και το ζευγάρι των αλλοδαπών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και της παράβασης νομοθεσίας περί υιοθεσιών.

Έως στιγμής -πάντως- αγνοούνται τα ίχνη τόσο του νεογέννητου όσο και των νέων γονιών του. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο ζεύγος που αντιμετωπίζει πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνδεόμενες με την παράνομη υιοθεσία. Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τυχόν εμπλοκή των Βουλγάρων κατηγορουμένων σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης είναι εάν ο 39χρονος συμμετείχε σε υπόθεση – «καρμπόν» που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην ίδια περιοχή, όπου κι εκεί εγκυμονούσα Βουλγάρα, 32 ετών, ήρθε στην Ελλάδα για να γεννήσει το παιδί της και στη συνέχεια να το «πουλήσει» σε άτεκνο ζευγάρι.

Παρότι η 32χρονη γέννησε κανονικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η «αγοραπωλησία» -που είχε οριστεί επίσης στις 8.000 ευρώ- την τελευταία στιγμή δεν έγινε, αλλά συνελήφθησαν οι βιολογικοί γονείς και δύο ακόμη Βούλγαροι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Τα στοιχεία όμως του φερόμενου ως μεσολαβητή, βουλγαρικής καταγωγής και εκ των βασικών «πρωταγωνιστών» εκείνης της υπόθεσης, δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε