Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατερίνη: Χειροπέδες σε επικίνδυνους ληστές που τραυμάτισαν αστυνομικό!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε πενταμελής συμμορία που κατηγορείται για τη διάπραξη τριών ένοπλων ληστειών σε ισάριθμα τραπεζικά υποκαταστήματα στα Φάρσαλα και το Αιγίνιο Πιερίας. Μάλιστα, σε μία από τις ληστείες, οι φερόμενοι ως δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τραυμάτισαν αστυνομικό.

Στο πλαίσιο ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Αττικής, συνελήφθησαν κατά τις τελευταίες μέρες και βάσει σχετικών ενταλμάτων των ανακριτικών αρχών της Κατερίνης, δύο ομογενείς από χώρες της  πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ηλικίας 30 και 34 ετών, κι ένας 30χρονος ελληνικής καταγωγής, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της σπείρας. Επιπλέον, σε περιοχής της Αθήνας, συνελήφθησαν ένας 27χρονος και μία 28χρονη γυναίκα, αμφότεροι ελληνικής καταγωγής, που φέρονται να είχαν περιφερειακό ρόλο στο κύκλωμα.

Οι παραπάνω συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ένοπλων ληστειών σε καταστήματα τραπεζών του Αιγινίου, κατά τους 2,5 τελευταίους μήνες, και μίας ακόμη ληστείας σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των Φαρσάλων, τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου. Η συνολική λεία ανέρχεται σε 335.000€.

Μάλιστα, στη ληστεία στα Φάρσαλα, πυροβόλησαν κατά τη διαφυγή τους, με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενήργησαν τις έρευνες για την εξάρθρωση της συμμορίας, εξετάζουν το ενδεχόμενοι οι συλληφθέντες να ”πρωταγωνίστησαν” μαζί με άλλα σεσημασμένα άτομα, σε τρεις ακόμη ληστείες που έγιναν κατά τα τελευταία δύο χρόνια σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ της Αττικής και της Πιερίας.

Σε αστυνομική έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία καλάσνικοφ, ένα όπλο τύπου ”ούζι” και πυρομαχικά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή του Πρωτοδικείου Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε