Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κατέστρεψαν και έκλεψαν κοινόχρηστα ποδήλατα στην Πάτρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μηνυτήρια αναφορά για βανδαλισμούς σε σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, καθώς και για κλοπές ποδηλάτων, κατέθεσε δήμος στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας, για την προστασία των σταθμών και των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Σύμφωνα με τον δήμο, άγνωστοι κατέστρεψαν πριν από λίγες ημέρες την οθόνη στο σταθμό «Γ. Καλεντζώτης» και προκάλεσαν σοβαρούς βανδαλισμούς στο σταθμό της Τριών Ναυάρχων και στο σταθμό της πλατείας Πίνδου, όπου με σιδηρολοστούς κατέστρεψαν τις κλειδαριές, την υποδομή και έκλεψαν δύο ποδήλατα. Επίσης, χθες το βράδυ, πάλι άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε εκτεταμένη καταστροφή του σταθμού “Γ. Καλεντζώτης” και πέταξαν δύο ποδήλατα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι ζημιές ήδη αποκαταστάθηκαν και οι σταθμοί είναι ξανά στη διάθεση των δημοτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων, με αφορμή τους βανδαλισμούς και τις κλοπές, “τα κοινόχρηστα ποδήλατα και η δωρεάν χρήση τους, προφανώς ενοχλούν κάποιους, γιατί μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του συστήματος, έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές”.

Σχετικά με τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, ο δήμος αναφέρει ότι η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση, μέσω του έργου CIELO, εγκατέστησε σύστημα με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, λειτουργούν συνολικά 11 σταθμοί με 70 ποδήλατα. Στις περίπου 120 ημέρες που λειτουργεί το σύστημα της δωρεάν χρήσης των ποδηλάτων, ο αριθμός των κατόχων καρτών πλησιάζει, σύμφωνα με τον δήμο, τους 1.300 και ο αριθμός των χρήσεων τις 8.400. Δηλαδή, κατά μέσο όρο, 72 δημότες χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα ποδήλατα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε