Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Καθαριζει η Πάτρα – Έληξε η κατάληψη της Ξερόλακκας

Καθαριζει η Πάτρα – Έληξε η κατάληψη της Ξερόλακκας

Όλα τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων έχουν ριχτεί στη μάχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών που σχημάτισαν βουνά στους δρόμους της Πάτρας και τις συνοικίες μετά τον αποκλεισμό της Ξερόλακκας απο κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος, μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι θα έχουν μαζευτεί περί τους 800 τόνους σκουπιδιών.

Η αρχή αυτή τη φορά δεν έγινε απο το κέντρο, αλλά απο τις συνοικίες και τις γειτονιές της Πάτρας. Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου εργάζονται εντατικά απο χθες το βράδυ στις 9.30 οπότε και έληξε η κατάληψη της Ξερόλακκας.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι σύσκεψη για το θέμα μεταξύ των κατοίκων, του Δημάρχου της Πάτρας και του Περιφερειάρχη Δυτκής Ελλάδας.

“Αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κατάληψη λαμβάνοντας υπόψιν μας τους Πατρινούς. Αποφασίσαμε για μια ακόμα φορά να δώσουμε ένα ακόμα περιθώριο. Επαναλαμβάνουμε ότι η Ξερόλακκα πρέπει να πάψει να λειτουργεί” δήλωσε στο thebest.gr o Γιώργος Βασιλόπουλος , Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συχαινών.

Οι κάτοικοι βρίσκοναι σε αναμονή για τα αποτελέσματα της συνάντησης των Δημάρχων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ναυπάκτου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση για μεταφορά μέρους των απορριμμάτων της Πάτρας στους γειτονικούς Δήμους Ναυπάκτου και Δυτικής Αχαΐας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και η πρόταση αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων με δέκα απορριμματοφόρα στη Ναύπακτο και με άλλα δέκα στη Δυτική Αχαΐα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε