Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Καθυστερήσεις στην παράδοση αθλητικών έργων στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Καθυστερήσεις παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην παράδοση αθλητικών έργων σε γυμναστήρια, στάδια και γήπεδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, σήμερα, στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα έργα στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης ολοκληρώθηκαν και αποπληρώθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2016 κι ενώ έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την πλευρά της Περιφέρειας, σήμερα “τα έργα στους δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας -Χορτιάτη και Χαλκηδόνας περιμένουν μια υπογραφή για να τελειώσουν τα εντάλματα πληρωμών”.

Η κ. Πατουλίδου έκανε λόγο για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και τόνισε: “ξεκινήσαμε τις διαδικασίες με όλους τους δήμους ώστε κάθε υφιστάμενος αθλητικός χώρος να αποκτήσει πολεοδομική άδεια, άδεια λειτουργίας, άδεια πυροπροστασίας”.

Συνολικά παρεμβάσεις γίνονται σε 36 γυμναστήρια, στάδια και γήπεδα για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, και με χρηματοδότηση 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίστηκε το 2014 από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού και νυν επικεφαλής της παράταξης “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιάννη Ιωαννίδη.

Σε αυτή τη φάση του προγράμματος αξιοποιούνται κονδύλια ύψους 1,84 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, κατά την οποία η Περιφέρεια θα απευθύνει εκ νέου πρόσκληση και στους 14 δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας για να συναφθούν νέες προγραμματικές συμβάσεις και να χρηματοδοτηθεί η βελτίωση ακόμη περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων με το υπόλοιπο ποσό του κονδυλίου, που ανέρχεται σε 1,48 εκατομμύριο ευρώ.

Χθες, εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση συντηρήσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε