Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καβάλα: Εξαφανίστηκαν 220.000 ευρώ - Πόρισμα κόλαφος για τον πρώην νομάρχη

Καβάλα: Εξαφανίστηκαν 220.000 ευρώ - Πόρισμα κόλαφος για τον πρώην νομάρχη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.01.2013 | 11:45
Πρώτη δημοσίευση: 22.01.2013 | 11:45

Μαζί με τις προσαυξήσεις το ποσό φτάνει το μισό εκατομμύριο. Το πόρισμα του οικονομικού ελεγκτή δείχνει σημεία και τέρατα. Το πόρισμα καταλογίζει βαρύτατες οικονομικές εκκρεμότητες συνολικού σε βάρος του πρώην νομάρχη Καβάλας, δυο πρώην αντινομαρχών, ενός ειδικού συμβούλου του πρώην νομάρχη και δώδεκα υπηρεσιακών παραγόντων της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.

Στο 350 σελίδων πόρισμά του ο οικονομικός ελεγκτής διαπίστωσε κατάτμηση πολλών ενιαίων έργων με αναθέσεις μέσω πρόχειρων διαγωνισμών χωρίς όμως να υλοποιηθούν τα έργα στο σύνολό τους.

Το πόρισμα αναφέρει ότι προκύπτουν πλημμελείς έλεγχοι από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων με συνέπεια να παραλαμβάνονται τιμολόγια για συναυλίες που δεν έγιναν, έντυπο και οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό που δεν τυπώθηκε, στοιχεία ενημερωτικών ημερίδων που δεν πραγματοποιήθηκαν χωρίς να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Από το πόρισμα του ελεγκτή και σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων προκύπτει ότι αυτοί ελάμβαναν οδηγίες τόσο από τον πρώην νομάρχη όσο και τους συνεργάτες του.

Από τις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων διαφαίνεται μια προσπάθεια ν’ αποποιηθούν τις ευθύνες που τους βαρύνουν και να τις καταλογίσουν σε τρίτα πρόσωπα. Ωστόσο, ο οικονομικός ελεγκτής αναγνωρίζει ευθέως πως οι περισσότερες ευθύνες βαρύνουν τους πολιτικούς προϊσταμένους και ειδικότερα τον πρώην νομάρχη.

Το πόρισμα κατατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και ήδη έχουν σταλεί οι πρώτες κλητεύσεις προς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των καταθέσεων η εισαγγελέας αναμένεται ν’ απαγγείλει κατηγορίες για τις παραπάνω οικονομικές εκκρεμότητες στο ταμείο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο