Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καβάλα: Επιστρέφουν μαζικά τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους – Τι δείχνουν τα στοιχεία…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυξημένη κατά 11,2% σε σύγκριση με πέρυσι ήταν η ακινητοποίηση οχημάτων στην Καβάλα, σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής Δ.Ο.Υ και με βάση τον αριθμό των πινακίδων…

που παραδόθηκαν στην υπηρεσία μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2016. Ειδικότερα, στις 2.410 ανήλθε ο αριθμός των πινακίδων επιβατικών αυτοκίνητων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης, που παραδόθηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2016 στο Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας.

Το 2012 είχαν παραδοθεί 3.694 πινακίδες. Την επόμενη χρονιά, το 2013, ο αριθμός των πινακίδων που παραδόθηκαν ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών φτάνοντας τις 4.500. Το 2014 είχαν παραδοθεί συνολικά 3.500 πινακίδες, αριθμός που μειώθηκε αισθητά το 2015. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Τμήματος Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας, στις περισσότερες περιπτώσεις παράδοσης πινακίδων πρόκειται για το μοναδικό όχημα του νοικοκυριού που τις παραδίδει. Μετά την παράδοσή τους, οι ιδιοκτήτες συνήθως ακινητοποιούν τα οχήματα, ενώ σε μικρότερο βαθμό προχωρούν σε πωλήσεις είτε των αυτοκινήτων είτε των μοτοσικλετών τους.

Υπάρχουν επίσης κι εκείνοι, που επειδή αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στα τέλη κυκλοφορίας, παραδίδουν τις πινακίδες για να τις παραλάβουν από το Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. μερικές μέρες ή και μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν υπάλληλοι της υπηρεσίας, κυριότερος λόγος για την παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας είναι η μείωση του εισοδήματος των πολιτών, σε συνδυασμό με τα υψηλά ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τις δαπάνες συντήρησης των οχημάτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε