Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καβάλα: Ούτε μάγος ούτε φιλάνθρωπος – Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε σε σχολείο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα «μαγικά» ενός 71χρονου Βούλγαρου δεν έπιασαν και παρά τις ταχυδακτυλουργικές ικανότητές του, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου. Ο αλλοδαπός…

που είχε πάρει «σβάρνα» τα σχολεία της Καβάλας προσπαθώντας να πείσει τους διευθυντές να δώσει παραστάσεις και να διαθέσει τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ξεσκεπάστηκε και έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Το κόλπο του «μάγου» ξεσκεπάστηκε ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στις Αρχές ότι από τον περασμένο Απρίλιο συστηνόταν στους διευθυντές ως Γάλλος ταχυδακτυλουργός και ως εκπρόσωπος διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού και προσπαθούσε να τους πείσει να του δώσουν άδεια για να δώσει παραστάσεις. Οπως έλεγε, σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα και να τα διαθέσει σε παιδιά που χρειάζονται βοήθεια. Μάλιστα, για να γίνει πιο πιστευτός, επιδείκνυε ένα πλαστό έγγραφο που ανέφερε ότι είχε σχετική έγκριση από το υπουργείο Παιδείας.

Υστερα από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας διαπίστωσαν ότι ο 71χρονος Βούλγαρος είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει έναν προϊστάμενο εκπαίδευσης στον νομό ζητώντας να του δοθεί κεντρικά η άδεια για την πραγματοποίηση παραστάσεων σε σχολεία.

Παράλληλα ο ηλικιωμένος απατεώνας είχε βγει στη γύρα και επισκεπτόταν σχολεία, καθώς εντοπίστηκαν πέντε διευθυντές οι οποίοι λίγο έλειψε να πέσουν θύματα της μηχανής που είχε στήσει, πάντοτε με τον ίδιο τρόπο. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, το κόλπο του έπιασε και έπεισε έναν διευθυντή δημοτικού σχολείου να του επιτρέψει να δώσει παράσταση, από την οποία αποκόμισε κέρδος 70 ευρώ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ηλικιωμένο και σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης τετελεσμένης και σε απόπειρα, καθώς και της πλαστογραφίας. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν η πλαστή «έγκριση» από το υπουργείο Παιδείας, δύο σφραγίδες και διάφορα άλλα έγγραφα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να εξακριβωθεί αν έχει δράσει και σε άλλα σχολεία ή άλλες περιοχές.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε