Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καβάλα: Το δωμάτιο έκρυβε ”ένοχα” μυστικά – Τι διαπιστώθηκε από την αυτοψία αστυνομικών…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη σύλληψη 50χρονου για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων, καθώς και για υπεξαίρεση…

προχώρησαν χθες το πρωί στο Ορφάνιο Καβάλας, άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της αρμόδιας Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων ερευνών και δράσεων για την καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 50χρονου όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

ένα τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, μία μαρμάρινη βάση στήλης, μία μαρμάρινη οθωμανική ταφική στήλη, ένα λίθινο κυλινδρικό αντικείμενο, δύο αρχαία νομίσματα οθωμανικής περιόδου, τρία νομίσματα αδιάγνωστης περιόδου, 42 αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, τέσσερις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, ένα οξειδωμένο κυνηγετικό όπλο και 42 κυνηγετικά φυσίγγια.

Τα προαναφερόμενα αρχαιολογικής σημασίας κατασχεμένα αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε