Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καζάνι που βράζει η Κόρινθος – Σφοδρές συγκρούσεις μελών της Χρυσής Αυγής με τα ΜΑΤ – Προσπάθησαν να εμποδίσουν μεταφορά μεταναστών σε στρατόπεδο

Καζάνι που βράζει η Κόρινθος – Σφοδρές συγκρούσεις μελών της Χρυσής Αυγής με τα ΜΑΤ – Προσπάθησαν να εμποδίσουν μεταφορά μεταναστών σε στρατόπεδο

– Δεν έγινε καμμία σύλληψη των ταραξιών
– Σε εξέλιξη το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο
– Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην πόλη
– Παρέμβαση εισαγγελέα για την απόφαση του δημάρχου να κοπεί το νερό στο στρατόπεδο
– Παραμένουν στο σημείο κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής
– Στο στρατόπεδο μεταφέρθηκαν περίπου 250 μετανάστες από την Αττική
– ΔΕΙΤΕ αμοντάριστα πλάνα από τη στιγμή της έντασης

Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών ήρθαν και πάλι με επεισοδιακό τρόπο στο προσκήνιο, αυτή την φορά στην Κόρινθο όταν κλούβες της αστυνομίας προσπάθησαν να μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο της περιοχής.

Κάτοικοι αλλά και πάνοπλα μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Ευστάθιο Μπούκουρα προσπάθησαν να ματαιώσουν την επιχείρηση με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου 200-250 λαθρομετανάστες. Τους μετέφερε τα ξημερώματα από την Αττική, είπε στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 7 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος. 

Νωρίτερα, δήλωσε πως έχει πληροφορηθεί ότι «έχουν μπεί στο στρατόπεδο 400 λαθρομετανάστες», συμπληρώνοντας πως είναι λάθος να γίνει το 6ο σύνταγμα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών γιατί δεν είναι ασφαλές.
Χαρακτήρισε δε απάνθρωπη την απόφαση του δημάρχου να κόψει την υδροδότηση του στρατοπέδου.

Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου συνεδριάζει εκτάκτως από τις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης προκειμένου να καθορίσει τη στάση του και τη συντεταγμένη αντίδρασή του.

Aκούστε τι δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Κορίνθου:

Με εντολή του δημάρχου, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Την ίδια ώρα έχει προγραμματισθεί και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Τέλος, εκτάκτως θα συνεδριάσει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει εγκληματική πράξη τη μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βίντεο της …ατυχούς πολιορκίας της Χρυσής Αυγής στη Κόρινθο

Σε πολιορκία του στρατοπέδου Κορίνθου καλεί η Χρυσή Αυγή ,που αρχίζει να…ξεφεύγει

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε