Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κεφαλονιά: Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έσωσε των εγκλωβισμένο τουρίστα

ΦΩΤΟ από το kefaloniapress
ΦΩΤΟ από το kefaloniapress

Μάλιστα, εκτός από τον νεαρό τουρίστα, το ελικόπτερο παρέλαβε και δύο πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν σκαρφαλώσει στους βράχους, προσπαθώντας να τον σώσουν.

Η επιχείρηση για τη διάσωση του τουρίστα ολοκληρώθηκε με την μεταφορά του ίδιου αλλά και των δύο πυροσβεστών στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Εκεί τους περίμενε το ΕΚΑΒ το οποίο τους παρέλαβε για το Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους και έλεγχο καθώς και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με πληροφορίες αλλά ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι απο τον καυτό ήλιο.

Ο τουρίστας έχασε τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και εγκλωβίστηκε ανάμεσα στις απότομες χαράδρες της Άσσου. Επικοινώνησε μέσω του κινητού τηλεφώνου του με τους δικούς του ανθρώπους και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και εθελοντές αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπόρεσαν να τον πλησιάσουν. Το ίδιο και το ελικόπτερο “Αγκούστα Μπελ”. Συγκεκριμένα, ο εγκλωβισμένος δε μπορούσε να μπει στο καλάθι του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτελέσμα να σταλει το ελικόπτερο S70 του Πολεμικού Ναυτικού που τελικά έκανε με επιτυχία τη διάσωση.

Πηγή: kefaloniapress

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε