Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κέρκυρα: Ένα κατάστημα με… κανναβοειδή προϊόντα!

ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Με ένα φύλλο ινδικής κάνναβης αποτυπωμένο σε αφίσα, στην είσοδο του καταστήματός του, ένας Ρουμάνος στην τουριστική περιοχή του Κάβου, στην Κέρκυρα, διαφήμιζε το εμπόρευμά του, που δεν ήταν άλλο από φυτικά μείγματα και άγνωστης σύστασης λευκή σκόνη…

Μόλις οι αστυνομικοί το πληροφορήθηκαν, έκαναν έρευνα στο κατάστημα και συνέλαβαν τον 26χρονο Ρουμάνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατέσχεσαν την ποσότητα ουσιών που υπήρχε στα ράφια.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έναντι χρηματικού ποσού, έδινε στους πελάτες του- κυρίως Βρετανούς τουρίστες- τη λευκή σκόνη και τα φυτικά μείγματα. Οι ουσίες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντα στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή ανάλυση, προκειμένου να εξεταστεί το είδος και η σύνθεσή τους.

Πάντως, εικάζεται ότι πρόκειται για χημική ουσία, που η χρήση της έχει επίδραση στον οργανισμό ανάλογη μ’ εκείνη της κοκαΐνης και η οποία είχε απαγορευτεί στη Μ. Βρετανία πριν από 12 χρόνια ως υπεύθυνη για πολλούς θανάτους χρηστών.  Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε