Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κέρκυρα: Επιχειρηματίες οι εγκέφαλοι του κυκλώματος τοκογλυφίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένας Κερκυραίος και δυο Γιαννιώτες φαίνεται να είναι πρωταγωνιστές του μεγάλου κυκλώματος τοκογλυφίας που δρούσε στην Κέρκυρα...

Ο πρώτος είχε αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στα Γιάννενα και οι δύο πενηντάχρονοι Γιαννιώτες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Κέρκυρα, περιλαμβάνονται στο μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας, εκβιασμών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που εξάρθρωσε η αστυνομία στην Κέρκυρα.

Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να κάνουν λόγο για 4 «πλοκάμια» με κοινό… διευθυντήριο και παράλληλες παράνομες δραστηριότητες. Οι συλλήψεις ανέρχονται μέχρι τώρα στις 24 και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνει. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται και επιφανείς επιχειρηματίες του νησιού ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα άτομα.

Δάνειζαν χρήματα με υπέρογκο επιτόκιο τουλάχιστον 10% το μήνα, σε απελπισμένους επιχειρηματίες από την Κέρκυρα, την Πάτρα, τη Βέροια, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρίσκονταν στα όρια της χρεοκοπίας.

Εκβίαζαν και απειλούσαν όσους είχαν την ατυχία να μπλέξουν στα πλοκάμια τους και δεν ήταν σε θέση να ξεχρεώσουν, και καρπώνονταν παράνομα τις περιουσίες τους. Ξέπλεναν “μαύρο” χρήμα αλλά νομιμοποιούσαν και τα έσοδα από την τοκογλυφία μέσα από καταστήματα και νόμιμες επιχειρήσεις που διατηρούν στην Κέρκυρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Χονδρογιάννης, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κέρκυρας λέει τα εξής: ”Εύχομαι από την πλευρά της επιχειρηματικότητας να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι. Από εκέι και πέρα η Δικαιοσύνη τώρα και η αστυνομία θα αποδείξουν τι έχει γίνει, τι γινότανε μέχρι τώρα. Οι φήμες που κυκλοφορούν είναι πάρα πολλές και μεγάλες, ελπίζουμε να ξεκαθαρίσουνε και να αποδωθούνε τα «του Καίσαρος τώ Καίσαρι» όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέσα από καταγγελίες και καταθέσεις θυμάτων να συνθέσουν το πάζλ της εγκληματικής οργάνωσης και πριν από δύο μέρες, άρχισε η επιχείρηση για την εξάρθρωσή της.

Αρχικά στο στόχαστρο των Αρχών μπήκε ένας τσιγγάνος εκβιαστής. Από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών του επαφών οι άνδρες της Ασφάλειας έφθασαν στα ίχνη των υπολοίπων. Μέχρι στιγμής σε Πάτρα και Κέρκυρα έχουν συλληφθεί 24 άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ένας είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές και αναζητούνται ακόμη 35 ως μέλη του κυκλώματος, ενώ κατασχέθηκαν χρήματικά ποσά και 9 πολυτελή αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Χανιά:Ο φάκελος που έφτασε στην εφορία έκρυβε σφαίρα και προειδοποιητικό σημείωμα!

Κορινθία: Οι ληστές έπιασαν το αντρόγυνο στο κρεβάτι!

Κρήτη:Η ληστεία των 250.000€ – Αφόπλισαν αστυνομικό και χτύπησαν ταχυδρόμους!

Αχαϊα: Βεντέτα σε Λύκειο με ”φουσκωτούς” – Απειλές για μαχαίρωμα μαθητών και καθηγητών!

Γιάννενα:Ο εφιάλτης του υπαλλήλου ξεκίνησε όταν πλησίασε την τελευταία μηχανή!

Κρήτη: Η ”επίσκεψη” στον κτηνίατρο βγήκε… ξυνή στον ανήλικο μαθητή!

Εύβοια: Θρίλερ… πίσω από την τηλεόραση – Η ψυχαγωγία έγινε εφιάλτης!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε