Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: “Μήλον της Έριδος” το αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατά του επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να συγχωνέψει το αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης με το αστυνομικό τμήμα Αχιλλείου και να μεταφερθεί η έδρα του νέου αστυνομικού τμήματος Νότου στο Αχίλλειο, τάσσονται πολίτες και αρχές της Κέρκυρας.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στο αστυνομικό μέγαρο, παρουσία του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διοικητή Γ. Τσιρογιάννη και του αστυνομικού διευθυντή Κέρκυρας Ι. Ματσούκα, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και των κοινωνικών φορέων του τόπου, έφεραν αντίρρηση στο να συγχωνευτεί το αστυνομικό τμήμα της Λευκίμμης με άλλο αστυνομικό τμήμα, κυρίως λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κι ιδίως στην περιοχή του Κάβου. 

Στη σημερινή σύσκεψη παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, που εξέφρασε τη διαφωνία του για την κατάργηση του Α.Τ. Λευκίμμης. 

“Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης γνώριζε τις ενστάσεις μας, ιδιαίτερα για την περιοχή της Λευκίμμης και μας κάνει εντύπωση ότι προκρίθηκε η ιδέα της συγχώνευσης του στο νότο, θεωρώ όμως ότι μέσα από την κινητοποίηση κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων θα πρέπει το Υπουργείο να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να βρούμε μια λύση άλλου χαρακτήρα, αλλά με έδρα πάντα την ευρύτερη περιοχή του Κάβου της Λευκίμμης” δήλωσε ο κ. Παυλίδης. 

Ο Κερκυραίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι δε διαφωνεί καταρχήν με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αφού με τη συγχώνευση τμημάτων προκύπτει εξοικονόμηση σε πόρους και σε μέσα, αλλά ειδικά για την περιοχή του Κάβου, με τα πολλαπλά προβλήματα έντονης παραβατικότητας στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, υπάρχει αδήριτη ανάγκη, όχι μόνο διατήρησης αστυνομικού τμήματος στο πλησιέστερο δυνατό σημείο, αλλά και η μετατροπή του σε πολυδύναμο τμήμα, και συνεπώς ενισχυμένο σε προσωπικό και σε επιχειρησιακά μέσα. 

Να σημειωθεί ότι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, οι τοπικοί φορείς είχαν καταστήσει σαφές στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτριο Αναγνωστάκη, )ο οποίος είχε βρεθεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας), ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. πρέπει να διατηρηθεί. 

“Το νέο αστυνομικό τμήμα του Νότου, θα πρέπει να έχει έδρα τη Λευκίμμη, που είναι νευραλγικό σημείο του νησιού, καθώς και πληθυσμιακά είναι μεγαλύτερη, έχει λιμάνι, αλλά και πολλά προβλήματα παραβατικότητας στην περιοχή του Κάβου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες” επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης. 

Στη σημερινή σύσκεψη, την οποία κάλεσε η επιτροπή των φορέων που αντιδρούν στην κατάργηση του Α.Τ. Λευκίμμης, συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο αντιδήμαρχος Νότου Α. Μπαλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Γκούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Γκούσης και Σπ. Βλάχος, κι οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Λευκίμμης Ε. Κουλούρης και Αργυράδων Σπ. Μητσούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε