Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κιλκίς: Αντιδρούν οι αστυνομικοί στη μετακίνηση συναδέλφων τους στον Έβρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένστολη διαμαρτυρία έκαναν σήμερα, στο Κιλκίς περίπου 250 αστυνομικοί, μέλη των αστυνομικών ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, αντιδρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη μετακίνηση-απόσταση συναδέλφων τους στον Έβρο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πέλλα και το Κιλκίς, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Φωτόπουλο.

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που επέδωσαν οι αστυνομικοί στο δήμαρχο Κιλκίς, Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι οι αστυνομικοί δεν αρνούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους «αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα, όπως ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαμονής, σίτισης, υγιεινής και ασφάλειας» και ζητούν «σαφείς εντολές και εκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα τους καθήκοντα, καθώς μια τόσο εξειδικευμένη δράση ελλοχεύει κινδύνους» και η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Στο ψήφισμα τονίζεται ακόμη η ανάγκη «οι αστυνομικοί οι οποίοι αποσπούνται στις Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης και Ροδόπης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας και άμεσα να γίνει επανασχεδιασμός της δράσης αυτής, ενισχύοντας τις παραπάνω Αστυνομικές Διευθύνσεις με εκούσιες έκτακτες μεταθέσεις και αποσπάσεις με κίνητρα».

Σύμφωνα με τον γραμματέα διεθνών σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γιώργο Χατζηιωάννου, αύριο η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα πάει στον Έβρο για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι την κατάσταση και τις συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αποσπασθέντες συνάδελφοί τους.

Στο μεταξύ, στις 18:00 σήμερα το απόγευμα, ανάλογη ένστολη διαμαρτυρία θα κάνουν στα Ιωάννινα αστυνομικοί των Ενώσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της ΠΟ.ΑΣ.Υ.

Διαβάστε ακόμα:

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε