Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κιλκίς: Δεντροφύτευση… χωρίς σύνορα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αντιπροσωπεία του δήμου Πολυκάστρου πήρε μέρος σε εκδηλώσεις δεντροφύτευσης στα Σκόπια…

Στα Σκόπια, η «ημέρα του δέντρου» είναι κάτι σαν εθνική γιορτή. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν, τα σχολεία δεν λειτουργούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο κόσμος πραγματοποιούν μαζικά δενδροφυτεύσεις σε όλη την επικράτεια. Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχε εκτός των άλλων και αντιπροσωπεία του Δήμου Πολυκάστρου Κιλκίς που εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει εμπορικές, επιχειρηματικές και πολιτιστικές σχέσεις με το Δήμο Γευγελή της ΠΓΔΜ.

Ο δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας μετέφεραν στη γειτονική πόλη τα δικά τους δέντρα, τα οποία φύτεψαν οι ίδιοι, σε μια συμβολική κίνηση φιλίας και συνεργασίας. Μάλιστα ο δήμαρχος της πόλης Γευγελή, Ιβάν Φρανγκόφ, πρόσφερε και εκείνος μικρά δεντράκια τα οποία θα φυτευτούν σε ανάλογη εκδήλωση που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου στο Πολύκαστρο.

«Η συνεργασία μας ξεκίνησε με την έναρξη της δικής μου θητείας στο Δήμο και του κ. Φρανγκόφ στο Δήμο Γευγελή, το 2006. Αυτό που μας ενώνει είναι η γειτονιά. Άλλωστε η περιοχή μας γεμίζει καθημερινά από επισκέπτες της ΠΓΔΜ που επισκέπτονται τις ταβέρνες μας, κάνουν τα ψώνια τους και δίνουν πνοή στην αγορά του Πολυκάστρου. Αντίστοιχα πάνω από δέκα χιλιάδες Έλληνες περνούν καθημερινά τα σύνορα για να επισκεφτούν τα τρία καζίνο της περιοχής» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε