Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κιλκίς: Ένα εκατομμύριο ευρώ το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του πρώην δήμου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

To έλλειμμα είναι για τα έτη 2006-2010, σύμφωνα με το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή που έκανε τον διαχειριστικό έλεγχο, έπειτα από παραγγελία της νέας Δημοτικής αρχής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, σχετική ενημέρωση έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς από την πρόεδρο του νέου Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικών -Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κατερίνα Γιαννακούλα Ζιούτα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που αφορά στην κρατική επιχορήγηση των παιδικών σταθμών, καταλογίζονται στην πρώην διευθύντρια του Νομικού Προσώπου το ποσό των 982.536,40 ευρώ και στον πρώην αιρετό πρόεδρο του Νομικού Προσώπου αλλά και στην πρώην διευθύντρια 64.350 ευρώ.

Το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα και από το νέο Νομικό Πρόσωπο έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών που έχουν καταλογιστεί.

Πέραν όμως του ελλείμματος, έχουν διαπιστωθεί και σωρεία διοικητικών παρατυπιών που σχετίζονται με τη οικονομική διαχείριση του νομικού προσώπου κατά την επίμαχη περίοδο.

Συγκεκριμένα, δεν υπήρχαν επίσημοι απολογισμοί με υπογραφές και σφραγίδες, δεν κρατούνταν επίσημα βιβλία ταμείου, δεν υπήρχαν παραστατικά απόδοσης κρατήσεων σε δημόσιο και ΙΚΑ, δεν υπήρχε βιβλίο πρακτικών Δ.Σ και δεν βρέθηκαν γραμμάτια είσπραξης των τροφείων!

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Τον λήστεψαν την ώρα που περίμενε το λεωφορείο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε