Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κιλκίς: Έβαλαν φωτοβολταϊκά σε εκκλησία

Κιλκίς: Έβαλαν φωτοβολταϊκά σε εκκλησία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.11.2010 | 13:30
Πρώτη δημοσίευση: 23.11.2010 | 13:26

Το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Επταλόφου βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τον πιο κοντινό οικισμό του Κιλκίς.

Τόσο μακριά που η ΔΕΗ έκρινε ασύμφορη την επέκταση του δικτύου της ώστε να το ηλεκτροδοτήσει. Όμως η τοποθεσία του δεν είναι τυχαία: εκεί εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες από τον Πόντο και τα τελευταία χρόνια την παραμονή της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής πάνω από τρεις χιλιάδες πόντιοι συγκεντρώνονται σε ένα μεγάλο πανηγύρι με χορούς και τραγούδια.

Αναζητώντας μια λύση για την ηλεκτροδότηση και τη φωταγώγηση της εκκλησίας, οι νέοι της περιοχής που δημιούργησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακρίτες Επταλόφου», αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν. Κίνησαν τις διαδικασίες και με τη βοήθεια του κόσμου, της εκκλησίας και της νομαρχίας Κιλκίς κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στο μικρό ναό.

"Ξεκινήσαμε κάτι που οι εκάστοτε κυβερνήσεις υπόσχονται να κάνουν πράξη. Στους τοπικούς πολιτικούς που δεν γνωρίζουν καλά το σύλλογό μας, τα σχέδιά μας φάνηκαν σαν άπιαστο όνειρο. Δεν μας πίστεψαν, όμως τελικά τα καταφέραμε", εξηγεί ο πρόεδρος των «Ακριτών Επταλόφου» Νίκος Αμοιρίδης και τονίζει ότι το μόνο που απομένει πλέον είναι η συντήρηση του ηλεκτρολογικού πίνακα και η αντικατάσταση των λαμπτήρων του ναού με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook