Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κιλκίς: Φιλοξενεί σπίτι του 17 πρόσφυγες – Τους γλίτωσε από την κόλαση της Ειδομένης (Φωτό και βίντεο)!

ΦΩΤΟ από Τηλεόραση ΑΝΤ1
ΦΩΤΟ από Τηλεόραση ΑΝΤ1

Ο κύριος Αλέκος Τοπουλίδης άνοιξε το σπίτι του, στους 17 πρόσφυγες που βλέπετε – Τι λέει ο ίδιος στο NewsIt.gr, για την απόφασή που πήρε από τη μια στιγμή στην άλλη…

”Ειμαστε και εμείς προςφυγες”, λέει ο κ. Αλέκος Τοπουλιδης που φιλοξένησε μαζι με την αδερφή του μια 17μελη οικογένεια προσφύγων απο τη Συρία. Οικογένεια που συνάντησε στην Ειδομενη τυχαία και τους είδε στο δρόμο. Τους είδε βρεγμένους μεσα στη λασπη, έχοντας να κάνουν μπάνιο 18 μέρες. Άνοιξε το σπιτι του προσφέροντας μια ζέστη αγκαλια για να έχουν αυτοί οι άνθρωποι τα βασικά. “Απο την ώρα που τους φέραμε στο σπιτι μου κάνανε μπάνιο οι καημένοι ηταν βρεγμένοι απο πανω μεχρι κατω. Είχανε να δουν νερό και να βάλουν πανω τους ζεστά ρουχα πολυ καιρο”, λέει συγκινημένος στο Newsit.gr.

“Αυτοί οι άνθρωποι ειναι σε απελπιστική κατασταση. Τα σπίτια τους δέχθηκαν βόμβες. Ηταν άνθρωποι απλοί άνθρωποι του μόχθου που ειχαν τα πάντα. Ξαφνικά βρέθηκαν στους δρόμους. Τα παιδάκια ειναι γυρω στα 8. Το πρόβλημα αυτο ειναι μεγάλο. Οι μεγάλοι λιγο πολυ αντέχουν αλλα τα μικρά παιδια; Και εμείς ειμαστε προςφυγες. Εχουμε πολλα ακούσματα και εχουμε δει πολλα πράγματα” αναφέρει ο άνθρωπος που τους έδωσε ανάσα ζωής.

“Στην τύχη πήραμε τους προσφυγες. Ειναι μέρες που προσπαθούμε να το κάνουμε αυτο. Ειμαστε δίπλα στην Ειδομενη και βλέπαμε τις εικόνες και δεν μπορούσαμε να αντέξουμε. Κάναμε προσπάθειες δυο και τρεις μέρες αλλα δεν μπορούσαμε να βρούμε άκρη”, προσθετει χαρακτηριστικα. “Την τριτη μερα φεύγοντας απελπισμένοι πέσαμε πανω σε αυτή την οικογένεια που ηταν 17 ατομα και δεν ήθελαν να αποχωριστούν με τιποτα. Δεν γινοταν διαφορετικά έπρεπε να τους πάρουμε όλους. Φιλοξενήσαμε 17 ατομα τους 12 εγώ και τους 5 η αδερφή μου δίπλα στο σπιτι. Θα τους κρατήσουμε οσο αντέξουν. Κι αυτοί δεν θέλουν να κάτσουν παρα πολυ θέλουν να γυρίσουν στην Ειδομενη με την ελπίδα να καταφέρουν να φύγουν”, συνεχίζει.

Υπάρχουν οπως αναφέρει ο κ. Τοπουλιδης κι άλλοι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν αλλα δεν ξέρουν τον τρόπο. “Θέλουν να πάρουν οικογένειες και δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν να κάνουν 18 μέρες μπάνιο τα ρουχα τους ειναι μεσα στα νερά μεσα στις σακούλες”, τονιζει…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε