Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κινδυνεύει να βγει από το ΕΣΠΑ το αεροδρόμιο των Χανίων

Κινδυνεύει να βγει από το ΕΣΠΑ το αεροδρόμιο των Χανίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2013 | 15:26
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2013 | 15:25

Τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου επέκτασης του αεροδρομίου "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστα Χατζηδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει αφενός τον σημαντικό αριθμό των επισκεπτών που εξυπηρετεί κάθε χρόνο το αεροδρόμιο (1.918.161 επισκέπτες, εκ των οποίων 1.517.403 είναι από το εξωτερικό) και αφετέρου ότι το αεροδρόμιο δεν εξυπηρετεί μόνο το νομό Χανίων, αλλά και το νομό Ρεθύμνου.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει την αγωνία του όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων για το συγκεκριμένο έργο και τις δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου,
που όπως υποστηρίζει θέτουν το έργο σε κίνδυνο (αφού ο χρόνος κατασκευής του είναι 30 μήνες και το πρόγραμμα κλείνει τον Απρίλιο του 2015)
και παρακαλεί τον υπουργό να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε να μην οδηγηθεί σε απένταξη το σημαντικότερο έργο για την δυτική Κρήτη.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Χτύπημα στο παραεμπόριο - Βρήκαν από γυαλιά μέχρι ρούχα, ρολόγια και παιχνίδια!   Διαδώστε αυτό το άρθρο