Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κλείνει για... Χριστούγεννα η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης - Στο δρόμο για τις γιορτές 5 οικότροφοι!

Κλείνει για... Χριστούγεννα η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης - Στο δρόμο για τις γιορτές 5 οικότροφοι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2012 | 15:33
Πρώτη δημοσίευση: 15.12.2012 | 15:32

Διαμαρτύρεται η Ένωση Τυφλών Β. Ελλάδας "Ο Λουδοβίκος Μπράϊγ", ότι η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης θα κλείσει για δέκα εργάσιμες μέρες, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων

και ότι οι πέντε πολυανάπηροι τυφλοί οικότροφοι θα μείνουν "στα αζήτητα" με αποτέλεσμα να πρέπει να ψάξουν στέγη σε φιλικά σπίτια και αλλού.

Με ανακοίνωση της απευθύνεται στο υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση του Ιδρύματος και στους εργαζόμενους και σημειώνει πως με το "αληθοφανές πρόσχημα" ότι δεν επαρκεί το προσωπικό "η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά φέτος μετά από 62 χρόνια λειτουργίας, θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους οικότροφους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων".

Προσθέτει ότι υπερισχύει και πάλι ο "νόμος της ζούγκλας", με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι τυφλοί, που είναι οι πιο αδύναμοι, και ζητά να παραμείνει ανοιχτή η Σχολή, διατυπώνοντας την εξής πρόταση:" Αν δεν μπορούν, τελικά, να καλύψουν τις βασικές αυτές ανάγκες, με τους 45 εργαζομένους, τους οποίους απασχολεί το Ίδρυμα, ας καταφύγουν στη λύση εθελοντών οι οποίοι μπορούν με το μεράκι και την αγάπη, που τους διακρίνει, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους".


Διαβάστε επίσης: Άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού - Οι δουλέμποροι τους άφησαν να πνιγούν ανοιχτά της Λέσβου - 18 νεκροί (Video)
   Διαδώστε αυτό το άρθρο