Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κλείνει για τρεις ημέρες ο Δήμος Πατρέων λόγω… διαθεσιμότητας

Κλείνει για τρεις ημέρες ο Δήμος Πατρέων λόγω… διαθεσιμότητας

Την απόφαση να κλείσει ο δήμος της Πάτρας για τρεις ημέρες έλαβε στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που αφορούν στην διαθεσιμότητα υπαλλήλων και τις περικοπές στην χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την απόφαση ο δήμος της Πάτρας θα παραμείνει κλειστός από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ αποφασίσθηκε ακόμη να μην δοθούν οι λίστες με εργαζόμενους στο αρμόδιο υπουργείο.

Επίσης ο δήμος, μέσω της νομικής του υπηρεσίας, θα ζητήσει να αναγνωριστεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου, θα ασκήσει παρεμβάσεις υπέρ των θιγομένων εργαζόμενων σε κάθε δικαστήριο ή διοικητική αρχή και θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων ήσαν παρόντες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Μαθητές αρνήθηκαν να παραστούν στη γιορτή του Πολυτεχνείου υποστηρίζοντας πως “δεν υπήρξαν νεκροί”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε